«Red Hulk» και Ε. Λυγίζος «σάρωσαν» στις Νύχτες Πρεμιέρας

«Έλαμψε» ο ελληνικός κινηματογράφος στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, που ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας «Η Ζωή της Αντέλ» (Χρυσός Φοίνικας στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών), παρουσία της πρωταγωνίστριας Αντέλ Εξαρχόπουλος, η οποία δήλωσε ότι «το σινεμά προσφέρει ελευθερία σε μια περίοδο κρίσης και αδικίας».

Σχετικά με τα «ελληνικά βραβεία» για τους πρωτοεμφανιζόμενους, καθώς και τις ταινίες μικρού μήκους, το βραβείο σκηνοθεσίας απέσπασε ο Έκτορας Λυγίζος με το «Αγόρι τρώει

το φαγητό του πουλιού», το βραβείο ανδρικής ερμηνείας πήγε στον πρωταγωνιστή της ταινίας του Λυγίζου, Γιάννη Παπαδόπουλο, ενώ το βραβείο γυναικείας ερμηνείας, πάντα για πρωτοεμφανιζόμενους, απονεμήθηκε στη Μαρία Γεωργιάδου, πρωταγωνίστρια στο «Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους;» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη.

Σχετικά με τις ταινίες μικρού μήκους, το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ), πήγε στην ταινία «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου, που είχε κερδίσει και το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Δράμας.

Το Δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας απονεμήθηκε στο «Στο κατώφλι» της Αναστασίας Κρατίδη και το Τρίτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας δόθηκε στη «Νικολέτα» της Σόνιας Λίζα Κέντερμαν. Το Βραβείο Σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στην Τώνια Μισιαλή για την ταινία «Dead End», ενώ το βραβείο Σεναρίου απονεμήθηκε στους Ζήση Κοκκινίδη και Ίωνα Παπασπύρου για την ταινία «Δεν είμαι τώρα εδώ», ενώ τρεις ειδικές μνείες δόθηκαν στις ταινίες «Lea» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, «Dust» του Θανάση Τσιμπίνη, «Boil» της Ήρας Ντίκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα