Pulse: 5,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ σε οκτακομματική Βουλή-Δεν μπαίνει ο ΛΑΟΣ

Οκτώ κόμματα στη Βουλή, σαφές προβάδισμα νίκης για τη ΝΔ και έξω από τη Βουλή οριακά ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία είναι τα βασικά στοιχεία της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse.

Η δημοσκοπική έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στο «Ποντίκι» διενεργήθηκε από τις 11 ως τις 17 Απριλίου με 1.209 ερωτηθέντες ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι η ΝΔ συγκεντρώνει 17,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% , η Χρυσή Αυγή με 4,5% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3%. Πολύ κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία που συγκεντρώνουν από 2,5% ενώ το Άρμα Πολιτών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνουν μόλις το 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%, το Λευκό-αποχή φτάνει το 11%, ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Η έρευνα αποκαλύπτει τη δυσκολία επίτευξης του αθροιστικού ποσοστού 50% για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., καθώς τα δύο αυτά κόμματα παρουσιάζουν εξαιρετικά χαμηλή συσπείρωση τρεις εβδομάδες προ των εκλογών. Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν θα γίνει «μάχη» τριών κομμάτων για την τρίτη θέση και μάλιστα με σοβαρές πιθανότητες εκλογικού αποτελέσματος στην «περιοχή» του 10%.

Επιπλέον, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για τη σύνθεση της νέας Βουλής, αφού έως και δέκα κόμματα έχουν κυμαινόμενες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή επιβεβαιώνοντας ρευστό πολιτικό κλίμα.

Τέλος, από ό, τι φαίνεται μειώνεται συνεχώς η τάση για αποχή, άκυρο και λευκό.

Keywords
Τυχαία Θέματα