Power Pass αίτηση – προθεσμία: Πότε κλείνει η πλατφόρμα του gov.gr

Δύο μέρες ακόμα απομένουν για να λήξει η προθεσμία του Power Pass και να κλείσει η πλατφόρμα για αίτηση. Οι δικαιούχοι πρέπει να μπουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι την Τετάρτη, ενώ για ενδεχόμενη παράταση μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα καθυστερήσει την πληρωμή. «Αν απαιτηθεί παράταση του Power Pass έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά. Αυτό αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει». Τα παραπάνω δήλωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega,

ενώ σε προηγούμενες δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά 90,1» είχε εμφανιστεί αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο:

«Θα ήθελα να περιμένουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Πάντα παρακολουθούμε τη δυναμική των εξελίξεων, προσπαθούμε να μην δίνουμε πολλές παρατάσεις γιατί όσο δίνεις παράταση για να βοηθήσεις τόσο δυσκολεύεις την εκροή πόρων προς όσους έχουν υποβάλλει έγκαιρα τα στοιχεία τους». Όπως είχε εξηγήσει, διατηρεί τις παραπάνω επιφυλάξεις, καθώς -εάν δοθεί παράταση για μετά τις 30 Ιουνίου- τότε θα καθυστερήσουν να μπουν και τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός θέλει τις πληρωμές των ποσών να πραγματοποιούνται στις αρχές Ιουλίου, δηλαδή μετά το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αφού όλοι έχουν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία υποβολής.

Αίτηση Power Pass χωρίς δεύτερη ευκαιρία – Ποια λάθη να προσέξετεΗ επιστροφή χρημάτων αφορά μόνο την πρώτη κατοικία. Επομένως, για τα εξοχικά ή τις δευτερεύουσες κατοικίες οι καταναλωτές δεν θα λάβουν επιδότηση.Οι φοιτητές θα λάβουν επιδότηση ρεύματος εφόσον δηλώσουν ως πρώτη κατοικία το σπίτι που διαμένουν.Όσοι άλλαξαν σπίτι μετά την υποβολή φορολογικών δηλώσεων πέρσι, όταν υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία για τη νέα πρώτη κατοικία τους.Για όσους δεν είναι στο όνομά τους ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, για να δοθεί η αποζημίωση θα πρέπει να πιστοποιείται η πρώτη κατοικία από τον λογαριασμό ή από το Ε1.Το φορολογητέο εισόδημα μπορεί να είναι απαγορευτικό για επίδομα ρεύματος. Δεν θα πάρουν επίδομα, όσοι έχουν ετήσιο φορολογικό εισόδημα πάνω από 45.000 ευρώ, το οποίο έχει δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2020 και αφορά όλες τις πηγές – όχι μόνο τον μισθό: Αφορά και σε αποζημιώσεις, ενοίκια, κλπ.Για τους έγγαμους, για να πάρουν επίδομα ρεύματος θα συνυπολογιστούν τα εισοδήματα και των δύο συζύγων. Για παράδειγμα, αν ο ένας έχει ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ και ο άλλος 31.000 ευρώ (σύνολο 46.000 ευρώ), τότε δεν μπορούν να κάνουν αίτηση.Οι δικαιούχοι του Power Passφορολογικός κάτοικος Ελλάδος,το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 ευρώ, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020ο ΑΦΜ που καταχωρίζετε στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.

Υπενθυμίζεται πως τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ είναι δικαιούχοι του Power Pass.

Πώς κάνετε αίτηση για Power Pass

Αρχικά πρέπει να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, πατώντας ΕΔΩ, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet. Βεβαιώνετε ή επικαιροποιείτε τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας. Διορθώνετε τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία. Γράφετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού (IBAN).

Πιστοποιείτε την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιείτε την υποβολή της αίτησης. Οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αυτά θα διαβιβαστούν απευθείας από τους παρόχους.

Επίδομα ρεύματος με μία προϋπόθεση

Power Pass δικαιούνται οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Άλλα σημαντικά κριτήρια που πρέπει να προσέξουν όσοι προχωρήσουν σε αίτηση είναι επίσης πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 έως την 1η Μαΐου 2022, εφόσον υποχρεούται από τον νόμο και εάν υποχρεούται να υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021, πριν την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα