Ogooglebar, η σουηδική λέξη που εξόργισε την Google!

Nομίζετε ότι στην μηχανή αναζήτησης της Google μπορείτε να βρείτε τα πάντα; Κάνετε λάθος! Γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο οι Σουηδοί «εφεύραν» πριν περίπου ένα χρόνο μια νέα λέξη, το Oggoglebar! Σύμφωνα με το Σουηδικό Γλωσσικό Συμβούλιο η λέξη ορίζεται σαν «κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο με μηχανή αναζήτησης».

Η λέξη αυτή όμως έκανε την Google να «βγει από τα ρούχα της» και να ζητήσει από το Συμβούλιο να αλλάξει ο ορισμός για να προσδιορίσει ότι η λέξη αναφέρεται μόνο σε κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί με το Google και όχι άλλες μηχανές.

Το Συμβούλιο από τη μεριά του δεν είδε με καλό μάτι την κίνηση της Google, γι΄αυτό δεν άλλαξε τον ορισμό και προτίμησε να βγάλει το «Ogooglebar» από το λεξιλόγιο, εκφράζοντας παράλληλα την δυσαρέσκεια του «με τις προσπάθειες της Google να ελέγξει τη γλώσσα».

«Θα ήταν κατά των αρχών μας και των αρχών της γλώσσας να αλλάξει ο ορισμός», είπε η πρόεδρος του Συμβουλίου και προσθέτει: «Η Google ξέχασε ένα πράγμα: η ανάπτυξη της γλώσσας δεν ξέρει από κατοχυρωμένα σήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press