O Μαζούχ και τα τσικό της τρόικας

Το φαγητό, μάλλον συντηρητικό, το κρασί ακριβό εμφιαλωμένο και μπόλικο, τα ορεκτικά τιμήθηκαν δεόντως, ο λογαριασμός (για 4 άτομα) 120 ευρώ και το φιλοδώρημα 20 ευρώ – γενναίο για την Αθήνα στον τρίτο χρόνο κρίσης. Η παρέα, τρεις άντρες και μια γυναίκα, ξένοι.. Μιλούν αγγλικά και πότε-πότε μεταξύ των ανδρών και καμιά γερμανική κουβέντα.
Ο Κλάους Μαζούχ, ο «κακός» που εκπροσωπεί την ΕΚΤ στην

τρόικα και η παρέα του χαλαρώνουν μετά από μια κοπιαστική μέρα στην καυτή Αθήνα. Ντύσιμο κάζουαλ, πουκαμισάκια χωρίς γραβάτα, Απέναντι, μια μεγαλύτερη παρέα, εξαμελής αυτή, 4 άνδρες και 2 γυναίκες, με σαγιονάρες και βερμούδες, χαιρετιούνται, σηκώνουν τα ποτήρια και λίγες, γελαστές αλλά μάλλον μετρημένες κουβέντες. Είναι τα «τσικό» της τρόικας, χαμηλότερα στην ιεραρχία. Η γλώσσα του σώματος, η απόσταση, η «συστολή» απέναντι στους μεγάλους, αδιόρατα εμφανής.
Οι 4 μεγάλοι προτίμησαν τα ορεκτικά, ήπιαν 2 μπουκάλια κρασί και για κυρίως πιάτο διάλεξαν, μόνον οι τρεις, αρνάκι μαγειρευτό, παρά τη ζέστη. Τα «τσικό» προτίμησαν ψαράκι. Μπαρμπουνάκι φρέσκο (αλλά μόλις ένα για τον καθένα τους) και για συμπλήρωμα ορεκτικά, σαλάτες και κρασί. Πλήρωσαν κι αυτοί περίπου τα ίδια.
Μόνη «παραφωνία» για τις δυο παρέες, η πολιτική του μαγαζιού να μη δέχεται πιστωτικές κάρτες που τις πληρώνει η υπηρεσία, οπότε αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τα πολύτιμα κι αφορολόγητα ευρώ τους. Κι αφού πουθενά δεν λογοδοτούν, δεν πήραν μαζί τους και την απόδειξη που πάντως έκοψε στην ταμειακή ο εστιάτορας. Μπήκαμε στον πειρασμό να την οικειοποιηθούμε (για την εφορία του χρόνου), όταν ο κ. Μαζούχ κι οι φίλοι του, θα μας ζητήσουν να ζήσουμε με πολύ λιγότερα και να συνεχίσουμε να πληρώνουμε πολύ περισσότερα και τότε πιθανότατα δεν θα έχουμε και τη… χαρά να τον ξανασυναντήσουμε σε αθηναϊκό στέκι. Άλλωστε μπορεί ήδη ν’ αναρωτιέται «τι δουλειά έχουν οι Έλληνες στα εστιατόρια της Αθήνας; Πρέπει επειγόντως να τους τα κόψουμε…»

Πηγή: www.onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα