Nymphomaniac: Σακούλα στο κεφάλι ο πρωταγωνιστής, επίμαχο μπλουζάκι ο σκηνοθέτης

Ο αμερικανός ηθοποιός Σία ΛαΜπέφ αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου για την επίμαχη ταινία Nymphomaniac με τη διάσημη φράση του Ερίκ Καντονά: «Οταν οι γλάροι ακολουθούν τη μηχανότρατα είναι επειδή νομίζουν ότι θα ριχτούν σαρδέλες στη θάλασσα» (σ.σ. η φράση ακούγεται στην την ταινία - ντοκιμαντέρ για τον γάλλο άσο «Αναζητώντας τον Ερίκ»), ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με την χαρτοσακούλα, πάνω στην οποία ήταν γραμμένη η φράση «Δεν είμαι πλέον διάσημος».

Ο ΛαΜπέφ αποχώρησε δεκα λεπτά μετά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου όταν ρωτήθηκε για τις σκηνές σεξ της

ταινίας, αφήνοντας τους πάντες άφωνους. Μάλιστα, οι Κρίστιαν Σλέιτερ και Ούμα Θέρμαν αργότερα γέλασαν και αστειεύτηκαν με τα σχόλια του συμπρωταγωνιστή τους.

Ο 27χρονος ΛαΜπέφ είναι γνωστός από τις ταινίες Τρανσφόρμερς, Wall Street II και «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου».

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης του Nymphomaniac Λαρς Φον Τρίερ έχασε τη συνέντευξη Τύπου, αλλά έκανε έστρεψε τα φώτα πάνω του, καθώς στην καθιερωμένη επίσημη φωτογράφηση για την προβολή της ταινίας, εμφανίστηκε φορώντας ένα μπλουζάκι με το λογότυπο του Φεστιβάλ των Καννών πάνω στο οποίο έγραφε: «persona non grata, special selection».

Αυτή ήταν μία αναφορά στην εκδίωξη του αμφιλεγόμενου Δανού σκηνοθέτη τρία χρόνια πριν από τις Κάννες, όταν σε συνέντευξη Τύπου είχε αναφέρει ότι «συμπαθούσε τον Αδόλφο Χίτλερ».

Keywords
Τυχαία Θέματα