Novartis: Καταθέσεις «φωτιά»- Τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι μίζες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μίζες που φθάνουν τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ φέρεται ότι διακινήθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό των εισαγγελικών αρχών που έφθασε στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

Αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τις μίζες που έφτασαν στα πολιτικά πρόσωπα, τις οποίες η εισαγγελική αρχή θεωρεί αξιόπιστες καθώς βρισκόταν

όπως λέγεται πολύ κοντά στα επίδικα γεγονότα.

Συνολικά οι καταθέσεις της δικογραφίας είναι περίπου είκοσι και σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες τα 40 εκατ. ευρώ από το σύνολο της μίζας, φέρεται να διακινήθηκαν πριν από το 2010 σε τρία πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση των εμβολίων.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις συνολικά στο κουβάρι με τις μίζες εμπλέκονται 30 πρόσωπα, τα οποία εκτός των πολιτικών είναι πρώην γενικοί γραμματείς πρώην μέλη επιτροπών τιμών φαρμάκων και σύμβουλοι η συνεργάτες υπουργών.

Η συνολική ζημιά του δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές των φαρμακευτικών εταιριών εν γένει υπολογίζεται σε 23 δις ευρώ από το 2000 ως το 2015 ενώ για την Novartis η ζημιά την ίδια περίοδο φθάνει τα 3 δις ευρώ.
Το μεγαλύτερο πάρτι γινόταν πριν την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Είναι χαρακτηριστικό οτι ενώ το 2000 η Ελλάδα δαπανούσε 0,1 έως 0,2 πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε για τα φάρμακα μέχρι το 2009-2010 το ποσοστό είχε διπλασιαστεί.

Το άρθρο Novartis: Καταθέσεις «φωτιά»- Τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι μίζες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα