Nεκροί και εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στην Τουρκία

Τουλάχιστον είκοσι ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 200 ως 300 παγιδεύτηκαν μετά την κατάρρευση στοάς σε ορυχείο στην τουρκική επαρχία Μάνισα (Μαγνησία), μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Μουζαφέρ Γιουρτάς, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι μέχρι στιγμής 20 σοροί έχουν ανασυρθεί από το ανθρακωρυχείο και τουλάχιστον 20 ακόμη ανθρακωρύχοι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Σόμα, στην επαρχία Μάνισα, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN

Türk πως τουλάχιστον 200 ως 300 άνθρωποι δούλευαν στο ανθρακωρυχείο όταν σημειώθηκε έκρηξη λόγω ενός βραχυκυκλώματος. Τον αριθμό αυτό επιβεβαίωσε και ο Νουρετίν Ακτσούλ επικεφαλής του συνδικάτου των ανθρακωρύχων.

«Διοχετεύουν οξυγόνο μέσα στο ορυχείο, αλλά η φωτιά καίει ακόμα. Μας είπαν ότι προκλήθηκε από ένα βραχυκύκλωμα, αλλά μπορεί να καίγεται και ο άνθρακας εκεί μέσα» δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συνδικάτου, Ταμέρ Κιουτσουκγκεντσάι στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με πηγές από το ίδιο συνδικάτο, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που γινόταν αλλαγή βάρδιας των εργατών στο ορυχείο, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστός ο αριθμός των εργατών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στις στοές.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Ανθρακωρύχων, Νουρετίν Ακτσούλ, είπε στο CNN Turk ότι η έκρηξη υπολογίζεται ότι σημειώθηκε σχεδόν 2.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα