Nein από την εκπρόσωπο του Σόιμπλε για τα δύο δισ. ευρώ – Πιθανότητα να δοθούν εντός της εβδομάδας βλέπει ο Μοσκοβισί

«Βρισκόμαστε στη φάση όπου η τρέχουσα δόση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να εκταμιευτεί, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα όλα τα ορόσημα» ξεκαθάρισε για το σημερινό Eurogroup η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.

Πάντως, κ. Φον Τισενχάουζεν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετική με την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Eurogroup γίνεται στις Βρυξέλλες και όχι εδώ».

Πηγή της Ευρωζώνης ανέφερε ότι

οι πιθανότητες λήψης απόφασης σήμερα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα είναι περιορισμένες.

Πιθανότερη εξέλιξη θεωρείται να ζητηθεί από την κυβέρνηση και τους θεσμούς να καταλήξουν σε συμφωνία εντός της εβδομάδας.

Μοσκοβισί: Υπάρχει κάποια πιθανότητα να δοθούν τα 2 δισ. εντός της εβδομάδας

Υπάρχει πιθανότητα αν και όχι «υψηλή» να γίνει η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ εντός της εβδομάδας όπως δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup, αφού, όπως είπε δεν έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα για να δοθεί σήμερα.

«Η ελληνική κυβέρνηση, με την οποία υπάρχει πολύ καλή συνεργασία, έχει φροντίσει να εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των προαπαιτούμενων, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα σημεία που Ελλάδα και δανειστές δεν φαίνεται να συμφωνούν», σημείωσε.

Από τη στιγμή που υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας, μπορεί να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός, εάν και οι δύο πλευρές εμφανιστούν πρόθυμες να «κάνουν ένα βήμα πίσω» από τις απαιτήσεις τους, συμπλήρωσε ο Μοσκοβισί.

Keywords
Τυχαία Θέματα