NASA: Πειράματα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας στον ISS (βίντεο)

Αλήθεια έχετε φανταστεί τη ζωή στο διάστημα; Έχετε φανταστεί να ζείτε σε έναν κατά κάποιο τρόπο διαστημικό σταθμό όπως ο σημερινός Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, λίγο βέβαια πιο εξελιγμένος, καθώς μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα περάσουν αρκετά χρόνια. Η NASA όμως κάνει ήδη τα δικά της καθημερινά πειράματα με τη διαβίωση των αστροναυτών της στον ISS και μάλιστα ανέβασε ένα από αυτά στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Το

απλό αλλά ουσιαστικό για τη ζωή σε μηδενική βαρύτητα πείραμα, έκανε ο O 51χρονος πιλότος δοκιμών Σκοτ Κέλλυ, που κινηματογράφησε το όλο «εγχείρημα» με κάμερες 4K. Ο Κέλυ ανέμειξε χρώμα με υδατοδιαλυτή ταμπλέτα αναβράζοντος δισκίου με νερό σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό με την μπάλα αυτή που δημιουργήθηκε και δείχνει απλά πως δρουν ουσίες της καθημερινής μας ζωής στις διαστημικές συνθήκες όπου δεν υπάρχει βαρύτητα. Ο Κέλυ βρίσκεται στο διαστημικό σταθμό λίγο περισσότερο από έξι μήνες και μαζί με τον Ρώσο Μίκαηλ Κοριένκο, θα μείνουν στον ISS συνολικά για πάνω από έναν χρόνο κάνοντας συνεχόμενα πειράματα και για το περιβάλλον στο οποίο ζουν αλλά και γενικότερα για την κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού στις συνθήκες αυτές.

Τα υπόλοιπα πληρώματα του σταθμού εναλλάσσονται σταθερά κάθε έξι μήνες, επιστρέφοντας στον πλανήτη μετά από το διάστημα που προαναφέραμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα