NASA: Η «Ελλάδα» του πλανήτη Άρη κρύβει μια μεγάλη έκπληξη για τους φαν του «Σταρ Τρεκ»

NASA: Αν συγκαταλέγεστε στους φαν του «Σταρ Τρεκ», η φωτογραφία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η NASA θα σας κάνει να μείνετε με ανοικτό το στόμα. Αν πάλι όχι, το πιο πιθανό είναι ότι η εικόνα του αρειανού αμμόλοφου με παράξενο σχήμα να σας αφήσει παγερά αδιάφορους. Κι αυτό, γιατί δεν θα αναγνωρίσετε ότι το σχήμα αυτό είναι… το σύμβολο του αστροστόλου της διαπλανητικής Ομοσπονδίας , το οποίο βρίσκεται «σκαλισμένο» πάνω στην επιφάνεια του ‘πλανήτη Αρη και μάλιστα στη μεγάλη πεδιάδα με την ονομασία «Ελλάς» (Hellas Planitia)!

Η

Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) πόσταρε στο Twitter την εν λόγω δορυφορική φωτογραφία, την οποία τράβηξε το σκάφος της Mars Reconnaissance Orbiter (MRO). Όπως είναι φυσικό, η φωτογραφία έγινε αμέσως viral, αφού δείχνει στο νότιο ημισφαίριο του ‘Αρη έναν ασυνήθιστο αμμόλοφο, που έχει…απίστευτη ομοιότητα με το σχήμα V του διάσημου λογότυπου του «Σταρ Τρεκ». Αν και κάποιοι σίγουρα θα σπεύσουν να διατυπώσουν θεωρίες συνωμοσίας για το πώς βρέθηκε εκεί το διάσημο V (μερικές από τις οποίες σίγουρα θα περιλαμβάνουν την ύπαρξη εξωγήινων πλασμάτων) στην πραγματικότητα ο αμμόλοφος διαμορφώθηκε έτσι τυχαία, μέσα από ένα συνδυασμό λάβας, ανέμων και άλλων φυσικών δυνάμεων.

«Πρόκειται μόνο για σύμπτωση», διαβεβαίωσε το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την κάμερα HiRiSE του MRO που τράβηξε τη φωτογραφία. Επομένως λυπούμαστε, αλλά ο διαπλανητικός στόλος δεν έχει  δημιουργήσει βάση στον Άρη… ακόμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα