Moody’s: Υποβάθμισε τις προοπτικές της Ε.Ε.

Από “σταθερές” σε “αρνητικές” υποβάθμισε ο Moody’s τις προοπτικές για την “Ευρωπαϊκή Ένωση (E.E.)” τονίζοντας ότι βασίζεται στα αρνητικά προγνωστικά για μεγάλες χώρες της Ε.Ε. -όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ολλανδία-, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 45% της οικονομικής δραστηριότητας της Ε.Ε.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ε.Ε. μεσοπρόθεσμα, αν και προς το παρόν διατηρεί το

Aaa.
Αναγνωρίζοντας ότι η αξιολόγηση της Ε.Ε. έχει ενισχυθεί χάρις στα διαρθρωτικά μέτρα που εφαρμόζονται, ο οίκος θεωρεί ότι είναι εύλογο να βασισθεί στην αρχή ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ε.Ε. είναι η ίδια με τις χώρες μέλη της που έχουν την υψηλότερη αξιολόγηση.

Επιπροσθέτως, ο οίκος εξηγεί ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Ε.Ε., εάν υποβαθμίσει την αξιολόγηση ορισμένων μελών της, και προειδοποιεί ότι θα είναι «ιδιαίτερα ευαίσθητος» ως προς μεταβολές στην αξιολόγηση της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας.

«Η αποδυνάμωση της δέσμευσης χωρών μελών απέναντι στην Ε.Ε. ή μεταβολές στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της Ε.Ε. προς μία λιγότερο συνετή διαχείριση θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα