Moodys: Η ΕΡΤ απειλεί την κυβερνητική συνοχή

Το «μαύρο» στις οθόνες της δημόσιας τηλεόρασης φέρνει «μαύρα» σύννεφα στην τρικομματική κυβέρνηση εκτιμά η Moodys, επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης είναι «εκτός στόχων».

Συγκεκριμένα, η Moodys εκτιμά πως η απόφαση της κυβέρνησης, απειλεί την κυβερνητική συνοχή, ενώ μάλιστα την κρίνει ως «πιστωτικά αρνητική» (credit negative), όπως ακριβώς και την εξέλιξη του διαγωνισμού της ΔΕΠΑ.

Στην

έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Χωρίς συμβιβασμό μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, το ρίσκο νέων εκλογών αυξάνεται, κάτι που είναι πιστωτικά αρνητικό».

Για το πρόγραμμα προσαρμογής ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως με βάση το πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ρίσκα, όσον αφορά την επιτυχία του, δηλαδή την οικονομική ανάκαμψη.

Τέλος για τις ιδιωτικοποιήσεις, η Moodys σημειώνει: «χωρίς τις αποκρατικοποιήσεις, η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να πετύχει το σχετικό στόχο στο πρόγραμμα και πιθανόν να έχει ένα κενό χρηματοδότησης της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ εφέτος, που θα απαιτήσει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα