Medea Electronique στο Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης

H καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique διοργανώνει από το 2009 το ερευνητικό εργαστήριο-residency Koumaria Residency σε έναν ελαιώνα λίγο έξω από ένα μικρό χωριό της Σπάρτης, την Σελλασία. Η θεματική του residency για το 2013 επικεντρώνεται στα site specific έργα, με αφορμή το εκπληκτικό τοπίο και τις τοποθεσίες γύρω από τη βάση του residency.

Εμμένοντας στον αυτοσχεδιασμό και τις εφαρμογές των νέων μέσων, πρωτοποριακοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, εμπνέονται από την ελληνική φύση, αναπτύσσουν έναν cross

media πολυπολιτισμικό διάλογο, με σκοπό την παραγωγή και παρουσίαση συλλογικού αυτοσχεδιαστικού έργου.

Φέτος, οι συμμετέχοντες του Medea Electronique Koumaria 2013 Residency (24 Οκτωβρίου- 4 Νοεμβρίου) παρουσιάζουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο Γαλλικό Ινστιτούτο το συλλογικά παραγόμενο αποτέλεσμα της δεκαήμερης διαμονής τους στη Σπάρτη. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δραστηριοποιούνται σε διάφορες μορφές τέχνης, όπως: sound art, visuals, animation, motion design, performance, χορό, σκηνοθεσία, κινηματογράφο.

Νέες και παλιότερες εφαρμογές, οι νέες τεχνολογίες ήχου και εικόνας, η διαδραστικότητα, η επικοινωνία ανθρώπου - μηχανής, ο διάλογος των τεχνών. Το σώμα, η κίνηση, ο αυτοσχεδιασμός και η συλλογικότητα. Το «εφήμερο» έργο τέχνης, που εμπνέεται και δημιουργείται για ένα συγκεκριμένο μέρος, αυτό της περιοχής γύρω από την Κουμαριά: Ο Ταΰγετος, ο Μυστράς, τα χωριά, η φύση.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 [17.00-23.00]

Performances, έκθεση φωτογραφίας, video-art, site specific εγκαταστάσεις

Θα παρουσιασθούν στο Black Box και τον Κινηματογράφο του ΙΜΚ, 16 έργα, που θα δημιουργηθούν και μπορούν να ποικίλουν σημαντικά: site specific εγκαταστάσεις, χορός, sound art και μουσική, video και άλλες τέχνες της εικόνας, κάθε υβριδική μορφή τέχνης. Ενοποιητικό στοιχείο όλων των έργων είναι πως δημιουργούνται με πνεύμα εξερευνητικού αυτοσχεδιασμού, και πως κάθε καλλιτέχνης είναι ανοιχτός σε συνεργατικές ανταλλαγές με τους υπόλοιπους residents.

Τιμή εισιτηρίων: 5€, ενιαία

Keywords
Τυχαία Θέματα