Iσραηλινοί επιστήμονες ανακάλυψαν την κάνναβη που... κάνει καλό!

Πλέον επίσημα η κάνναβη χρησιμοποιείται και για φαρμακευτικούς σκοπούς, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση στο Ισραήλ, υβριδίου του φυτού που δεν έχει τα κρίσιμα «ψυχότροπα» κανναβινοειδή, αλλά μόνο αυτά που χρειάζονται οι ασθενείς, δίνοντας πραγματικά μια διαφορετική τροπή σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το “απαγορευμένο” φυτό.

Σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο χώρο καλλιέργειας στην Γαλιλαία, η Tikun Olam ανάπτυξε μία εκδοχή του φυτού της κάνναβης που υπόσχεται να αλλάξει οριστικά

την εικόνα που έχουν γι΄αυτήν οι απλοί άνθρωποι.

Η φαρμακευτική χρήση του συγκεκριμένου υβρίδιου, του Avidekel, αξιοποιεί μία σειρά από τις 60 και πλέον δραστικές ουσίες που διαθέτει, όπως την κανναβιδιόλη ή CBD, η οποία έχει σημαντικά αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, από το φυτό απουσιάζει η τετραϋδροκανναβινόλη ή TΗC, υπεύθυνη για τα... ανεπιθύματα ψυχότροπα αποτελέσματα που επιζητούν οι χρήστες που την καπνίζουν.

«Μερικές φορές το να “κάνει κεφάλι” κανείς δεν είναι αυτό που χρειάζεται. Μερικές φορές είναι ανεπιθύμητη παρενέργεια. Για κάποιους δεν είναι καν ευχάριστο», λέει ο Ζακ Κλάικ, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης του συγκεκριμένου υβριδίου.

«Φυτά με CBD απαντώνται σε διάφορες περιοχές του κόσμου», όπως σημειώνει και δεν είναι μόνο τα παράγωγα της κάνναβης.

Πηγή: Theinsider.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα