I. Στουρνάρας: «Κλεισμένο το πακέτο και η επιμήκυνση»

Νέα δεδομένα αποκαλύπτει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα της Βουλής: «Το πακέτο έχει κλείσει, ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής», δήλωσε εντός της αίθουσας του κοινοβουλίου. Νωρίτερα πάντως, ευρωπαίοι αξιωματούχοι διέψευδαν ότι έχει συμφωνηθεί να δοθεί διετής παράταση

στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, την ερχόμενη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο euro working group, Πάνος Τσακλόγλου θα ενημερώσει τους συναδέλφους του ότι το πακέτο έχει κλείσει.

Η συζήτηση και η ψήφιση των μέτρων (θα έρθουν σε δύο νομοσχέδια) αναμένεται να γίνει έως τις 12 Νοεμβρίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Όλο το βράδυ μίλαγα με την τρόικα.  Έχει ήδη κάνει σημαντικές υποχωρήσεις. Δέχτηκε να ανέβει η αποζημίωση στις 2.000 ευρώ και ο χρόνος προειδοποίησης από τους 3 στους 4 μήνες» δήλωνε νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανοίγει ο δρόμος για να σωθεί και το επίδομα γάμου, με την κατάργηση του οποίου διαφωνούσε η ΔΗΜΑΡ.

Εν τω μεταξύ, συνεχείς συσκέψεις έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός με υπουργούς, προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να υπάρξει συμφωνία για τα νέα μέτρα ως αύριο.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα