Handelsblatt: «Το μόνο που έμεινε στον Τσίπρα είναι η πρόταση Μακρόν»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η μόνη ελπίδα του Αλέξη Τσίπρα και της Αθήνας για το ελληνικό χρέος είναι η πρόταση που έχει διατυπώσει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο υπουργός Οικονομίας του, Μπρούνο Λεμέρ, γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η οποία προσθέτει ότι το ΔΝΤ

δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω.

Αυτό που προτείνει η Γαλλία, είναι να υπάρξει αναλογία του κουρέματος του χρέους με την ανάπτυξη της οικονομίας. Κάτι που σημαίνει στην πράξη, πως όσο οι ρυθμοί προχωρούν γρήγορα, τόσο η Ελλάδα θα πληρώνει το χρέος. Από την άλλη στο Βερολίνο, δεν βλέπουν πολύ θετικά κάτι τέτοιο.

Στόχος της πρότασης είναι να διευκολύνει την αποπληρωμή του χρέους και να πειστεί το ΔΝΤ να βελτιώσει τις προβλέψεις του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Έτσι, δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους.

Η Handelsblatt επικαλείται έγγραφο της Κομισιόν με το οποίο προβλέπονται τρόποι για ταχύτερη εκμετάλλευση ευρωπαϊκών πόρων από την Αθήνα, καλύτερη πρόσβαση της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ταμεία και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση επενδυτικών τραπεζών.

Welt: Σε δύσκολη θέση ο Σόιμπλε

Aπό την άλλη, μία από τις πιο έγκυρες εφημερίδες όπως η Welt αναφέρει πως ο Σόιμπλε αρχίζει και βρίσκεται σε δεινή θέση.

«Στον αγώνα για τις ελαφρύνσεις του χρέους η Αθήνα έχει τώρα στο πλευρό της τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στη δύσκολη θέση να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις πριν τις εθνικές / ομοσπονδιακές εκλογές».

«Ο ίδιος ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν ήταν στο συνέδριο της Φρανκφούρτης, εν τούτοις ήταν ωσεί παρών στις συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων για την κατάσταση τη ελληνικής οικονομίας, διότι διάφοροι ομιλητές απευθύνθηκαν, χωρίς να τον κατονομάζουν, στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών περισσότερο ή λιγότερο άμεσα. Αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα πραγματικό αδιέξοδο».

Το άρθρο Handelsblatt: «Το μόνο που έμεινε στον Τσίπρα είναι η πρόταση Μακρόν» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα