H προετοιμασία Τσίπρα για τη ΔΕΘ και η ενόχληση για τα…κανάλια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με πυρετώδη ρυθμό προετοιμάζεται το Μέγαρο Μαξίμου για την «άνοδο» στη ΔΕΘ αλλά και για τη Σύνοδο των ηγετών του Νότου με τον πρωθυπουργό να μελετά προσεκτικά τις κινήσεις του.

Η ενόχληση Τσίπρα για τον… θόρυβο για τις τηλεοπτικές άδειες

Η πρωθυπουργική εβδομάδα είναι… γεμάτη και αρχίζει, φυσικά , εκ των πραγμάτων με τη διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών

αδειών που έχει μετατραπεί σε πεδίο σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης με την αντιπολίτευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ενημερωθεί, ενδελεχώς, από τον Νίκο Παππά για την διαδικασία του διαγωνισμού ενώ φρόντισε να γίνει γνωστή η ενόχλησή του για το «ντελίριο», όπως το χαρακτηρίζει, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την αδειοδότηση των καναλιών.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews», ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι ο διαγωνισμός θα γίνει με τον πλέον αδιάβλητο και διαφανή τρόπο.

Η προετοιμασία για τη ΔΕΘ

Ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου δέχεται από το επιτελείο του αναλυτικές εισηγήσεις για το περιεχόμενο της ομιλίας του στην πάντα σημαντική Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη για τη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος. Ο κ.Τσίπρας θα προσπαθήσει να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ανάκαμψης στην κοινωνία τονίζοντας ότι η χώρα έχει μπει στον σωστό δρόμο για την ανάπτυξη και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Περιθώρια για εξαγγελίες παροχών δεν υπάρχουν λόγω των δεσμεύσεων των μνημονίων και της δημοσιονομικής κατάστασης. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να υπογραμμίσει τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ως τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων. Μάλιστα, έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να του πουν ποια σημεία από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αλλά και το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα έχουν πραγματοποιηθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συμπρωτεύουσα αναμένεται να υποστηρίξει πως «τα δύσκολα είναι πίσω» και πως έρχονται καλύτερες ημέρες καθώς υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «επενδύει» πολλά στην επιστροφή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης κάτι που θα της επιτρέψει σταδιακά να βγει στις αγορές, κίνηση που θεωρείται σημαντική κυρίως για λόγους συμβολισμού σε πρώτη φάση.

Το Μαξίμου δίνει βεβαίως ιδιαίτερη έμφαση και στην σύνοδο των ηγετών του Νότου -και μάλιστα στελέχη της κυβέρνησης τονίζουν πως τέτοιου μεγέθους πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα– ένα παραπάνω καθώς αυτή θα ασχοληθεί με ένα κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό της ανάληψης πρωτοβουλιών κατά της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το άρθρο H προετοιμασία Τσίπρα για τη ΔΕΘ και η ενόχληση για τα…κανάλια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα