H «Αδέσμευτη Γνώμη» της Δημοσιογραφίας

Αυτό είναι το εξώφυλλο της «Αδέσμευτης Γνώμης» που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή από την ΕΣΗΕΑ μετά από 38 ολόκληρα χρόνια, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των δημοσιογράφων για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η πρώτη φορά ήταν τον Μάιο του 1975 όταν οι δημοσιογράφοι έκαναν περισσότερο από ένα μήνα απεργία. (Ολιγοσέλιδη έκδοση

της «Αδέσμευτης Γνώμης», είχε εκδοθεί και στις κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων το 2008).

Η εφημερίδα έχει στόχο να καταδείξει πως η σύγκρουση με την κυβέρνηση δεν αφορά μόνο εργασιακά θέματα αλλά την ίδια τη Δημοκρατία.

Την απεργιακή εφημερίδα αποφάσισε να εκδώσει το Διασωματειακό συντονιστικό όργανο των εργαζομένων στον Τύπο.

Η εφημερίδα θα είναι η μόνη μη-απεργοσπαστική, που θα κυκλοφορήσει το Σαββατοκύριακο, με κείμενα και άρθρα των απεργών δημοσιογράφων.

Succ… ERT story είναι ο τίτλος του απεργιακού φύλλου της εφημερίδας και θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ελλάδα, με στόχο τη στήριξη των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Στη μεγάλη απεργία του 1975, οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονταν για την άρνηση των εκδοτών να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις.

Τις τελευταίες μέρες έχει «ανέβει» στο διαδίκτυο ένα video για εκείνη την απεργία, στην οποία είχαν πρωταγωνιστήσει «ιερά τέρατα» της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Το απεργιακό φύλλο εκδόθηκε τότε από την ΕΣΗΕΑ, την Ένωση Τυπογράφων και τους Εφημεριδοπώλες της Αθήνας με διευθυντή τον Κώστα Νίτσο, αρχισυντάκτη τον Αλέκο Φιλιππόπουλο, υπεύθυνους τομέων ρεπορτάζ τους Σεραφείμ Φυντανίδη, Λυκούργο Κομίνη, Τόλη Γαρουφαλή, με συντάκτες και τυπογράφους όλους όσους δούλευαν τότε σε εφημερίδες και περιοδικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα