H Google τιμά τον εφευρέτη του ηλεκτρονικού συνθεσάιζερ με μία διαδραστική εφαρμογή

Η Google σήμερα γιορτάζει την 78η επέτειο από τη γέννηση του Ρόμπερτ Μουγκ, του εφευρέτη του ηλεκτρονικού συνθεσάιζερ.

Μάλιστα, αν επισκεφτεί κάποιος σήμερα την κεντρική σελίδα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης, θα δει ότι η Google του δίνει τη δυνατότητα να γίνει μουσικός και να παίξει το δικό του κομμάτι.

Στη διασκεδαστική αυτή διαδραστική εφαρμογή, μπορεί ο κάθε χρήστης να ρυθμίσει τον ήχο, πατώντας στα κουμπιά κι αν του αρέσει η σύνθεσή του, υπάρχει η δυνατότητα

να το ηχογραφήσει, χρησιμοποιώντας το rec, που υπάρχει στα δεξιά του doodle και στη συνέχεια να πατήσει την αναπαραγωγή και να μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα η σύνθεσή του.

Έτσι, ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει να συνθέσει το δικό του κομμάτι, σε μία μοναδική εφαρμογή, που σκαρφίστηκαν οι developers της γνωστής εταιρείας.

Ο Ρόμπερτ Μουγκ, για τον οποίο γίνεται ο λόγος, γεννήθηκε σαν σήμερα στη Νέα Υόρκη το 1934 κι ήδη από μικρή ηλικία, ο πατέρας του τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί με τα ηλεκτρονικά. Στα 14 κατασκεύασε το πρώτο του ηλεκτρονικό όργανο, το theremin.

Σπούδασε ηλεκτρολόγος- μηχανολόγος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια κι απέκτησε διδακτορικό στη φυσική μηχανική από το πανεπιστήμιο Κορνέλ. Το 1953 σε ηλικία 19 ετών ίδρυσε την εταιρεία R.A. Moog Co.

Ο Μουγκ δημιούργησε το πρώτο συνθεσάιζερ το 1964, ενώ το 1966 έκανε αίτηση για να κατοχυρώσει την πατέντα του, το οποίο κι έγινε το 1969.

Το 1970 δημιούργησε το MiniMoog, ενώ την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το βραβείο Grammy για την προσφορά του.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα