Golden Visa: Τα νέα ποσά στην επένδυση ακινήτων

Στη Βουλή, κατατίθεται σήμερα, η νομοθετική διάταξη με τα καινούρια και αυξημένα όρια γι’ αυτούς που επιθυμούν να επενδύσουν μέσω της «χρυσής βίζας». Στόχος της εν λόγω κίνησης, από την κυβέρνηση, αποτελεί η ώθηση της προσφοράς σε αστικές περιοχές όπου κυριαρχεί περιορισμένος αριθμός ακινήτων για αγορά- ενοικίαση. Εφόσον, η ζήτηση ακινήτων είναι ισχυρή και η προσφορά

είναι περιορισμένη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το όριο της επένδυσης θα αλλάξει από τα 500.000 ευρώ και θα φτάσει τα 800.000 ευρώ. Αυτό, με σκοπό την επιστροφή κάποιων ακινήτων στο ενοίκιο. Αναλυτικά, τα νέα όρια της Golden Visa εφαρμόζονται στις περιοχές που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους ξένους επενδυτές.

Για παράδειγμα, ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αττικής, το κέντρο της Θεσσαλονίκης και η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος από τις Κυκλάδες, η Ρόδος και η Πάτμος από τα Δωδεκάνησα, τα Χανιά από την Κρήτη αλλά και πολλές άλλες που βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Το όριο, επομένως, θα αυξηθεί στα 800.000 ευρώ από 500.000 ευρώ. Το όριο θα αυξηθεί από 250.000 ευρώ που βρίσκεται τώρα σε 400.000 ευρώ σε περιοχές που εμφανίζουν μέτρια οικιστική ζήτηση. Το όριο θα παραμείνει στα 250.000 ευρώ εκεί που δεν καταγράφεται ιδιαίτερη ζήτηση για «χρυσή επένδυση» σε ακίνητα. Μέσω αυτού, υπολογίζεται ότι μπορεί να απελευθερωθούν 5.000-10.000 ακίνητα που στοχεύουν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές.

Περιοχές που ισχύει το όριο

Όλοι οι αγοραστές υποχρεούνται να δεσμευτούν ότι δεν θα τα διαθέσουν σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb. Από τώρα, το όριο των 500.000 ευρώ για την αγορά κατοικίας με το πρόγραμμα της Golden Visa περιλαμβάνει περιοχές του Βόρειου Τομέα της Αττικής και συγκεκριμένα Πεντέλη, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Χολαργό, Παπάγου, Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι. Στον Νότιο Τομέα ισχύει αντίστοιχα, τους δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου και στον Κεντρικό Τομέα τους Δήμους Αθηναίων, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Δάφνης Υμηττού. Τέλος, έως σήμερα είχε την ικανότητα κάποιος να αποκτήσει φερειπείν δύο ακίνητα των 125.000 ευρώ, για την κάλυψη του ορίου των 250.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα