G7: Ήρθε η ώρα να πάρει δύσκολες αποφάσεις η Ελλάδα

Η Ελλάδα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις, συμπέραναν οι συμμετέχοντες στην σύνοδο των G7, δηλαδή των πλουσιότερων κρατών στον κόσμο, η οποία έγινε στη Γερμανία, άποψη που εξέφρασε μετά το πέρας των εργασιών και ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιου.

Μετά και από αυτό το συμπέρασμα της συνόδου των G7 αναφορικά με το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα, το παιχνίδι έρχεται στην ελληνική πλευρά, η οποία πρέπει να πάρει τις σκληρές και δύσκολες αυτές που αποφάσεις στις οποίες αναφέρθηκε

ο κ. Λιού. Πως; Μα όπως λένε οι εταίροι μας με την παρουσίαση ενός συγκεκριμένου πλάνου, ενός σχεδίου που θα τους πείθει,

Ο κ. Λιού είπε ακόμα ότι η σύνοδος συμφώνησε πως πρέπει να αποφευχθεί μια κρίση συνδεομένη με την Ελλάδα, όμως στέλνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα ότι σε κάποια στιγμή η ελληνική πλευρά δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρέωσεις της, χωρίς ωστόσο να χαρακτηρίζει απόλυτα δεσμευτική την ημερομηνία της 5ης Ιουνίου για την καταβολή της δόσης των 300 εκατομμυρίων ευρώ από την χώρα μας στο ΔΝΤ.

Πάντως νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου, ενώ και Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βααρουφάκης δεν απέκλεισε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις έως το τέλος του μήνα που μπαίνει τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα