Financial Times: Μεγάλες διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας, ΔΝΤ και Ε.Ε.

Σύμφωνα με πηγές από αξιωματούχους, που συμμετέχουν στις συνομιλίες, και επικαλούνται οι Financial Times διαπιστώνονται πολύ μεγάλες διαφωνίες για τις προτάσεις, που υπέβαλε η ελληνική πλευρά στους εταίρους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το ΔΝΤ ανησυχεί ότι η πρόταση στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις αυξημένες εισφορές των εργαζομένων – ουσιαστικά ένα νέο φόρο 3,9% στους εργαζομένους – για

να αντισταθμίσει τα κενά στο συνταξιοδοτικό σύστημα», ενώ το Ταμείο πιέζει «να μειωθούν οι εισφορές προκειμένου το σύστημα να καταστεί πιο βιώσιμο μακροπρόθεσμα».

Επιπρόσθετα, όπως καταγράφουν οι Financial Times, διαφωνίες υπάρχουν και στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, το οποίο οι ελληνικές αρχές επιμένουν ότι είναι απαραίτητο, προκειμένου να περάσει μια συμφωνία στο εσωτερικό της χώρας. Αν και το ΔΝΤ έχει ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης των δανείων στήριξης που έλαβε η Ελλάδα από την ευρωζώνη, μια ομάδα χωρών, υπό το Βερολίνο, επιμένουν ότι η ελάφρυνση χρέους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση των τωρινών συνομιλιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα