FA Cup – Προημιτελικά: Τετράδα η Γιουνάιτεντ

FA Cup – Προημιτελικά: Τρόμαξε να περάσει το εμπόδιο της Νόριτς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να δώσει το παρών στα ημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού στον κόσμο. Χρειάστηκε να πάει στην παράταση για να υποτάξει 1-2 τα μαχητικά “καναρίνια”. Που, πάντως, είναι ουραγοί και πέφτουν στο πρωτάθλημα, όμως έφτασαν μια ανάσα από την κυπελλική τετράδα! Η λύτρωση, μάλιστα, για την Γιουνάιτεντ ήρθε δύο λεπτά πριν όλα κριθούν στα πέναλτι. Εκεί που όλα θα ξεκινούσαν από μηδενική βάση! Ενα πεταμένο πρώτο μέρος με

ελάχιστες καλές φάσεις δεν απασχόλησε πολύ το κοινό που το παρακολούθησε τηλεοπτικά. Σε πλήρη αρμονία με την άδεια εξέδρα, ο προημιτελικός έληξε με μηδέν όλα στα πρώτα 45’.

Ο Σολσκιερ είδε την ομάδα του να έχει κατοχή και να μην κεφαλαιοποιεί, αλλά δεν βιάστηκε να αλλάξει πρόσωπα. Στην επανάληψη ανέβασε στροφές η Γιουνάιτεντ και παρότι προηγήθηκε σχετικά νωρίς (51΄) ο Νορβηγός δεν κλείστηκε. Εριξε στο ματς Γκρίνγουντ-Ράσφορντ και η ομάδα του έγινε πολύ απειλητικότερη. Ομως ένα λάθος συνεννόησης έφερε τον Κάντγουελ από ασίστ του Μπουεντία στο 75’ προ του Ρομέρο και δεν λάθεψε, έκανε το 1-1. Σκορ που παρά την συντριπτική κατοχή και τις ευκαιρίες της Μάντσεστερ δεν άλλαξε στα 90’. Η Νόριτς το κράτησε με νυχια και δόντια και το πλήρωσε μάλιστα με αποβολή του Κλόσε στο 89’.

FA Cup – Προημιτελικά: Συντριπτική κατοχή και δικαίωση

Στην παράταση ο Σόλσκιερ που ήδη είχε ρίξει στη μάχη Μάτιτς και Πογκμπά, έπαιξε ρέστα με επιθετικές αλλαγές και τον Μαρσιάλ αντί του σέντερ μπακ Μπέιλι! Κίνηση που μαζί με το αριθμητικό πλεονέκτημα απέδωσε. Εφερε ισχυρή πίεση και την κατοχή μπάλας να φτάνει στο 82% στο β’ μέρος της παράτασης! Εκεί όπου η κούραση έπαιξε το ρόλο της και ο προωθημένος Μαγκουάιρ αιφνιδίασε τους αντίπαλους ομολόγους του σέντερ μπακ. Με προβολή στο 118′ έγραψε το 1-2 που έστειλε τη Γιουνάιτεντ στην 4άδα!

Δείτε ακόμη: “Ακόμα με ρωτάνε αν θα παω στη Λάτσιο”!Διπλό αστεράτο για την Γουλβς στο Βίλα ΠαρκΝίκος Αλέφαντος: Πλήθος κόσμου στο ύστατο χαίρε -Τυλιγμένο το φέρετρο με την σημαία του Ολυμπιακού
Keywords
Τυχαία Θέματα