Euro 2020: Αποτελέσματα και Highlights – Μυθικός Κριστιάνο Ρονάλντο

Euro 2020: Ένας μυθικός για ακόμα μία φορά, Κριστιάνο Ρονάλντο, σκόραρε το 55ο χατ-τρικ της καριέρας του (9ο σε εθνικό επίπεδο), στην «ισοπέδωση» της Λιθουανίας από την Πορτογαλία με 6-0 στο «Στάδιο Αλγκάρβε». Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς που ξεχώρισαν, η Αγγλία «κατακερμάτισε» το Μαυροβούνιο με 7-0, ενώ από την άλλη οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να επιβληθούν των Ισλανδών παραχωρώντας «λευκή» ισοπαλία.

Όσον αφορά τα εισιτήρια που «τυπώθηκαν» το βράδυ της Πέμπτης στους αγώνες της προκριματικής

φάσης του Euro 2020, Αγγλία και Τσεχία εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα τελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εκεί όπου ήδη βρίσκονται Βέλγιο, Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία, Ουκρανία, Ισπανία, Τουρκία και Γαλλία.

Euro 2020: «Σάρωσαν» οι Άγγλοι, μεγάλη ανατροπή για τους Τσέχους

Στο Group A των προκριματικών, με τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ να παρατάσσει τη νεότερη βασική ενδεκάδα στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας από το 1959 (μέσος όρος ηλικίας: 23 έτη και 255 ημέρες), τα «Λιοντάρια» κατασπάραξαν τους Μαυροβούνιους με σκορ 7-0. Τσάμπερλεϊν στο 11′, Κέιν με χατ-τρικ (19′, 24′, 37′), Ράσφορντ στο 30′, αυτογκόλ Σόφρανατς στο 66′ και Έιμπραχαμ στο 84′ έγραψαν την ιστορία του ματς. Στην άλλη αναμέτρηση, οι Κοσοβάροι προηγήθηκαν μέσα στην Τσεχία με γκολ του Νούχιου στο 50′, ωστόσο Κραλ (71′) και Τσέλουστκα (79′) είχαν τις λύσεις για την ομάδα του Σίλχαβι.

Euro 2020: Τι κάνει αυτός ο Κριστιάνο…

Περνώντας στο Group B, ο Ρονάλντο είχε… κέφια και πετυχαίνοντας το 55ο χατ-τρικ της καριέρας του, οι Πορτογάλοι είχαν ένα πολύ χαλαρό βράδυ απέναντι στους Λιθουανούς, με το τελικό 6-0 να αντιπροσωπεύει την εικόνα της αναμέτρησης. Κριστιάνο (7′, 22′ και 65′), Πίτσι (52′) και Μπερνάντο Σίλβα (63′) οι σκόρερ για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Από την άλλη, το αδύναμο Λουξεμβούργο δυσκόλεψε αρκετά τους Σέρβους οι οποίοι πήραν εν τέλει τη νίκη με 3-2. Το σκορ άνοιξε ο Μίτροβιτς στο 11′ και έκανε δύο τα τέρματά του στο 43′. Οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο ματς με τον Ροντρίγκες στο 54′, για να ξαναπάρουν εκ νέου προβάδισμα 2 γκολ οι Σέρβοι με τον Ράντονιτς στο 70′. Το τελικό 3-2 «έγραψε» ο Τουρπέλ στο 75′.

Euro 2020: Ισοπαλία οι Τούρκοι, «γκέλα» για τους Αλβανούς, «ίδρωσαν» οι Γάλλοι

Στο Group H, οι Γάλλοι ελέω εξασφάλισης της πρόκρισης στα τελικά του Euro, εμφανίστηκαν νωθροί απέναντι στους Μολδαβούς, των οποίων επιβλήθηκαν με σκορ 2-1 πετυχαίνοντας την ανατροπή. Ο Ράτα άνοιξε το σκορ στο 9΄για τους φιλοξενούμενους, ο Βαράν ισοφάρισε στο 35′ για τη γαλλική πλευρά, για να έρθει ο Ζιρού στο 79ο λεπτό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με πέναλτι. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να επιβληθούν των μαχητικών Ισλανδών με το 0-0 να είναι το τελικό σκορ του αγώνα. Παράλληλα, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, οι Αλβανοί παραχώρησαν ισοπαλία κόντρα στην αδύναμη Ανδόρρα. Ο Μπαλάι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 6′, για να ανατρέψουν στο σκορ οι φιλοξενούμενοι με τον Μαρτίνεζ (18′, 48′). Το τελικό 2-2 σημείωσε Μανάι στο 55′.



Euro 2020: Όλο και πλησιάζει ο Κριστιάνο

Στο -11 από τον Αλί Νταΐ μείωσε τη διαφορά ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τα 3 τέρματα που πέτυχε κόντρα στη Λιθουανία. Ο Πορτογάλος φαίνεται ότι το έχει βάλει στόχο να τον ξεπεράσει μέχρι να θέσει τέλος στην καριέρα του και να σπάσει ένα κατά τα φαινόμενα, ασύλληπτο ρεκόρ. Ο Ιρανός είναι στην κορυφή της λίστας με 109 γκολ με την Εθνική Ομάδα του Ιράν, ενώ ο Κριστιάνο είναι στα 98 και… ολοένα και πλησιάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα