Economist: Το μέτωπο στον ευρωπ. νότο παραμένει ανοιχτό

Με την Ελλάδα να δίνει μάχη για να διατηρήσει τη θέση της στο ευρώ και την Ισπανία να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο αίτημα διάσωσης από τους Ευρωπαίους εταίρους της, «το μέτωπο στον ευρωπαϊκό νότο παραμένει ανοιχτό», αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα η εφημερίδα “Economist”.
Αναφερόμενο στα πρόσφατα ταξίδια του κου Αντώνη Σαμαρά σε Γερμανία-Γαλλία, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ναι μεν οι εντυπώσεις ήταν θετικές, ωστόσο το αίτημα του πρωθυπουργού

για τη διετή “ανάσα” στο πρόγραμμα εξυγίανσης φαίνεται πως δεν βρήκε ανταπόκριση, κάτι που κάνει «τρομαχτικό το έργο της Ελλάδας».
Το “Economist” επισημαίνει ότι τα εμπόδια ανάμεσα στην κυβέρνηση και την επόμενη δόση των 32 δισ. ευρώ είναι πολλά, καθώς το νέο πακέτο πρέπει να εγκριθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και να συνοδευτεί με μια ευνοϊκή έκθεση από την τρόικα, προκειμένου να εγκριθεί η δόση στη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών τον Οκτώβριο. «Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όμως, είναι πολλές ως τότε και πιθανότατα η ελληνική κυβέρνηση να διαθέσει νέα γραμμάτια στις τράπεζες αποστραγγίζοντας την αγορά από την ήδη χαμηλή ρευστότητα», εκτιμά η εφημερίδα.
Αναφορικά με την Ισπανία η εφημερίδα τονίζει ότι η πιθανότητα προσφυγής της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή.

Keywords
Τυχαία Θέματα