EURO 24: Στα χθεσινά παιχνίδια, άλλες δύο ομάδες πήραν το εισιτήριο

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Στις χθεσινές αναμετρήσεις, δυο ομάδες πήραν το εισιτήριο για το Euro 2024, ενώ πολλές ομάδες μάχονται για την 2η θέση. Συγκεκριμένα η Αλβανία και η Δανία κλείδωσαν την πρόκριση για το Euro. Τα παιχνίδια που παίχτηκαν χθες ήταν από τους ομίλους 3ος, 5ος και 8ος.

3ος όμιλος

Η Ιταλία είχε εύκολο παιχνίδι στο “Ολίμπικο” της Ρώμης, κερδίζοντας άνετα (5-2) τη Βόρεια Μακεδονία

για την 9η αγωνιστική του Euro 2024, φτάνοντας στην 2η θέση ισοβάθμια με την Ουκρανία. Οι Ιταλοί, προηγήθηκαν με τρία γκολ στο 1ο μέρος (3-0), με τον Ματέο Νταρμιάν να ανοίγει το σκορ και τον Φεντερίκο Κιέζα να σκοράρει δύο φορές στα τελευταία λεπτά. Ο ρυθμός έπεσε στο 2ο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν την κυριαρχία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την αποτελεσματικότητα όμως και με τις πρώτες δύο εύστοχες τελικές τους, ο Γιάνι Ατανάσοβ νίκησε τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και μείωσε σε 3-2. Ο Τζιάκομο Ρασπαντόρι έσωσε την κατάσταση λίγο αργότερα και ο Ελ Σαραουί κλείδωσε τη νίκη για την Ιταλία. Τη Δευτέρα αντιμετωπίζει τους Ουκρανούς στον “τελικό” του ομίλου, στο Λεβερκούζεν, με τρόπαιο τη 2η θέση του ομίλου και την πρόκριση. Θετικό είναι ότι της αρκεί και η ισοπαλία.

Εύκολο έργο για την Αγγλία

Την 1η θέση του ομίλου κατέχει η Αγγλία η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, μάλιστα με αντίπαλο τη Μάλτα στο “Γουέμπλεϊ” έκανε περίπατο (2-0) με γκολ του Χάρι Κέιν και αυτογκόλ του Πεπέ.

#EURO2024 pic.twitter.com/EgqfnW4Q7Y

UEFA EURO 2024 (@EURO2024) November 17, 2023

5ος όμιλος

Η Αλβανία πήρε το εισιτήριο για το Euro 24 καθώς ήρθε ισόπαλη (1-1) με τη Μολδαβία κατακτώντας την πρωτία στον όμιλό της. Αναλυτικά, οι Αλβανοί είχαν μία εξαιρετική παρουσία στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές του 5ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024, που τους έφερε ψηλότερα στην βαθμολογία από τις Πολωνία και Τσεχία. Η Αλβανία πανυγήρισε την δεύτερη πρόκριση στην ιστορία της, και πρώτη μετά από το 2016. Το γκολ που επιτρέπει ουσιαστικά στην Αλβανία να μπει στο αεροπλάνο για Γερμανία το καλοκαίρι του 2024 είχε την υπογραφή του Τσικαλέσι, που βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα στο 25ο λεπτό, με τους Μολδαβούς να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 87ο με τον Μπαμπόγκλο αλλα να μην πετυχαίνουν την ανατροπή και να χάνουν μεγάλο μέρος των ελπίδων τους για την πρόκριση.

#EURO2024 pic.twitter.com/AJ5SL2rH8N

UEFA EURO 2024 (@EURO2024) November 17, 2023

Νοκ αουτ η Πολωνία

Η Πολωνία “κλώτσησε” την ευκαιρία να παραμείνει στο κυνήγι της πρόκρισης καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Τσεχία στη Βαρσοβία. Πλέον ελπίζει στη διαδικασία των playoffs. Ο προπονητής της Πολωνίας, Μίχαλ Πρόμπιεζ, χρησιμοποίησε τους Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Κάρολ Σβιντέρσκι στην κορυφή του 3-5-2 όμως το γκολ το βρήκε από τον Γιάκουμπ Πιοτρόβσκι στο 38ο λεπτό. Ο Τόμας Σούτσεκ κατάφερε να ισοφαρίσει στην έναρξη του 2ου μέρους για τους φιλοξενούμενους, που με νίκη θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει πρόωρα την πρόκριση. Εν τέλει θα τη διεκδικήσουν εντός έδρας με αντίπαλο τη Μολδαβία, η οποία με νίκη θα καταφέρει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει εκείνη την πρόκριση.

8ος όμιλος

Η Δανία πέρασε και εκείνη με την σειρά της στην Γερμανία για το Euro, ύστερα από τη νίκη (2-1) απέναντι στη Σλοβενία στο ντέρμπι κορυφής του 8ου ομίλου. Οι Σκανδιναβοί παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι στο τόσο κρίσιμο παιχνίδι και είχαν εξ αρχής το πάνω χέρι. Ο Γιόακιμ Μάλε άνοιξε το σκορ σοτ 26ο λεπτό και παρά την άμεση ισοφάριση του Έρικ Γιάνζα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η νίκη των γηπεδούχων έμοιαζε με μονόδρομο. Ο Γιαν Όμπλακ εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή για τη Σλοβενία, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Τόμας Ντιλέινι στο 54ο που πέτυχε το γκολ της πρόκρισης. Οι παίκτες του Ματίας Κεκ δεν κατάφεραν να απαντήσουν (με τον Άντραζ Σπόραρ του Παναθηναϊκού να μένει στον πάγκο). Το 2-1 στέλνει τους Σλοβένους σε “τελικό” με το Καζακστάν που αφορά και την Ελλάδα.

Τα χθεσινά παιχνίδια:

Καζακστάν – Άγιος Μαρίνος (3-1)

Μολδαβία – Αλβανία (1-1)

Φινλανδία – Βόρεια Ιρλανδία (4-0)

Αγγλία – Μάλτα (2-0)

Δανία – Σλοβενία (2-1)

Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία (5-2)

Πολωνία – Τσεχία (1-1)

Τα σημερινά:

Αρμενία – Ουαλία (16:00)

Λετονία – Κροατία (19:00)

Λευκορωσία – Ανδόρα (19:00)

Γαλλία – Γιβραλτάρ (21:45)

Ελβετία – Κόσοβο (21:45)

Ισραήλ – Ρουμανία (21:45)

Ολλανδία – Ιρλανδία (21:45)

Barella back-heel assist #EQSkills | @HisenseSports pic.twitter.com/dwy3cr9NN4

UEFA EURO 2024 (@EURO2024) November 17, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα