Covid free νησιά Ελλάδα: Ελπίδα για το φετινό καλοκαίρι, αυτά είναι τα 18

Ελπίδα ότι το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό δίνει η νέα λίστα των covid free νησιών. Δεκαοκτώ είναι πλέον τα Covid-free νησιά στη χώρα μας, όπου οι κάτοικοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Όπως μετέδωσε

ο ΣΚΑΪ, σε 10 νησιά που έχει γίνει η πρώτη δόση είναι όλα κάτω των 1.000 κατοίκων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα λάβουν και τη δεύτερη δόση. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί με τα νησιά έως 3.500 κατοίκους και μετά τα νησιά άνω των 3.500 κατοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι η Corriere della Sera δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Το Καστελλόριζο είναι Covid-free, όλοι οι κάτοικοι εμβολιάσθηκαν», κάνοντας αναφορά στην στρατηγική εμβολιασμού στη χώρα μας.

Αναλυτικά τα νησιά

Νησιά που έχει πραγματοποιηθεί η 1η δόση

Χάλκη

Λειψοί

Οθωνοί

Τήλος

Αρκοί

Μαθράκι

Γαύδος

Νίσυρος

Αγαθονήσι

Ερεικούσσα

Νησιά που έχει πραγματοποιηθεί και η 2η δόση

Καστελλόριζο

Μεγανήσι

Οινούσσες

Φούρνοι

Κάλαμος

Ψαρά

Θύμαινα

Κάστος

Εμβολιασμοί – Ελλάδα: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο

Οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, όπως προέκυψε από τα νεότερα στοιχεία στο emvolio.gov.gr. Ειδικότερα, την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, ανακοινώθηκε ότι οι εμβολιασμοί πολιτών για τον κορονοϊό έχουν φθάσει το 1.024.711.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες χώρες σε επίπεδο υλοποίησης του προγράμματος εμβολιασμών κατά του κορονοϊού και αξιοποίησης των δόσεων από κάθε φιαλίδιο. Από τη μεριά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι έχουν καταγραφεί μόνο 6 περιπτώσεις με αλλεργική αντίδραση μετά το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Θυμίζουμε ότι αυτήν τη χρονική περίοδο «τρέχουν» δύο παράλληλα εμβολιαστικά προγράμματα: α) Πολίτες από 60 έως και 64 ετών και β) πολίτες άνω των 75 ετών. Στους εμβολιασμούς χρησιμοποιούνται εμβόλια Pfizer, εμβόλια Moderna και εμβόλια AstraZeneca.

Keywords
Τυχαία Θέματα