Champions League: Η 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων (24/10)

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Το Champions League επιστρέφει και μπαίνει σε μια κρίσιμη καμπή ως προς την εξέλιξη της φάσης των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες των πρώτων τεσσάρων ομίλων με τα βλέμματα να στρέφονται στο παιχνίδι στην Ισπανία μεταξύ Σεβίλλης – Άρσεναλ, που κυνηγούν την ευρωπαϊκή διάκριση για διαφορετικούς λόγους.

1ος όμιλοςΓαλατάσαραϊ – Μπάγερν Μονάχου
(19:45)

Η Γαλατάσαραϊ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου. Και οι 2 ομάδες είναι φορμαρισμένες, ωστόσο η Μπάργερν έχει πολλές απώλειες. Οι Τούρκοι πήραν το ντέρμπι με την Μπεσίκτας (2-1), με πρωταγωνιστή του αγώνα για ακόμη μία φορά τον σούπερ σταρ Ικάρντι, που πέτυχε και τα δύο τέρματα (26’ με προβολή και 82’ με πέναλτι). Βέβαια, από το 30′ και μετά, η Γαλατάσαραϊ έπαιζε με παίκτη παραπάνω, ενώ στο 69’ ήρθε η ισοφάριση. Σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη, με ιδέες και όρεξη για να περάσει έστω και για ένα 24ωρο στην πρώτη θέση. Το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα είναι ο τραυματισμός του Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος χτύπησε στο ντέρμπι με την Μπεσίκτας και δύσκολα θα αγωνιστεί στον σημερινό αγώνα.

Αντίθετα, η Μπάγερν με νίκη επί της Μάιντζ με 3-1, έσπασε την παράδοση σε μία έδρα στην οποία έχανε τρεις σερί σεζόν. Στα νέα της ομάδας, μόλις με 18 παίκτες ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη η Μπάγερν. Νέο πρόβλημα ο βασικός μέσος Γκορέτσκα, που χτύπησε στο χέρι με τη Μάιντζ και θα λείψει για κάμποσο καιρό. Θλάση ο μη βασικός μπακ-χαφ Γκερέιρο, πάλι εκτός οι βασικότατοι Ουπαμεκανό (Α), Γκνάμπρι (ΜΕ), όπως και ο βασικός γκολκίπερ Νόιερ, που λογικά θα παίξει το Σάββατο στο πρωτάθλημα. Επανέρχεται ο Μαζραουΐ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη (22:00)

Η Μάντσεστερ συνεχίζει να ζορίζεται, αλλά τουλάχιστον βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει τελευταία. Μετά την ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις επί της Μπρέντφορντ, επικράτησε με το ίδιο σκορ (2-1) της ουραγού Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και διπλασίασε τις νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ. Η σημαντικότερη απουσία για σήμερα, είναι του Καζεμίρο, ο οποίος είναι τιμωρημένος με κόκκινη κάρτα. Ο Βραζιλιάνος έλειψε και από το ματς με την Σέφιλντ λόγω τραυματισμού στο αστράγαλο. Τα υπόλοιπα προβλήματα είναι γνωστά για τη Γιουνάιτεντ, που συνεχίζει να στερείται των αμυντικών Μαρτίνες, Μπισάκα, Σο και Μαλάσια, ενώ παραμένει εκτός ομάδας ο Σάντσο (ΜΕ). Επιστρέφει ο Ρεγκιλόν (Α), που  ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε.

Από την άλλη, η Κοπεγχάγη ίδρωσε αλλά τα κατάφερε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βέιλε, παίρνοντας την πολυπόθητη νίκη με 2-1. Η Κοπεγχάγη είχε δοκάρι, αλλά στο 66′ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ωστόσο, δεν πτοήθηκε και έφτασε στην ανατροπή, με τα γκολ των Ελίας Αχούρι και Μοχάμεντ Ελιονούσι στο 70’ και 82’ αντίστοιχα. Έτσι, βρέθηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Τέλος, εκτός για καιρό ο βασικός μέσος Ουίλιαμ Κλεμ, που έχασε τα δύο τελευταία.

2ος όμιλος

Σεβίλλη – Άρσεναλ (22:00)

Η ισπανική ομάδα προέρχεται από δυνατή αναμέτρηση στο πρωτάθλημα, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο ντεμπούτο του τεχνικού Ντιέγκο Αλόνσο. Σαφώς και εμφάνισε σημάδια βελτίωσης, άλλωστε ορισμένοι παίκτες ήταν «μπλοκαρισμένοι» από τον προηγούμενο προπονητή (Μεντιλίμπαρ). «Έκοψε» βαθμούς από την πρωτοπόρο, ανοίγοντας το σκορ στο 74′ με αυτογκόλ του Αλάμπα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο νέος προπονητής της Σεβίλλης, που θα κάνει ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει όλους τους παίκτες του, κάτι που του δίνει παραπάνω λύσεις για το δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ.

Η Άρσεναλ, ακόμα και όταν δεν είναι σε φόρμα, βρίσκει τον τρόπο να μη χάνει. Πέρασε δύσκολες καταστάσεις στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά τελικά έσωσε τον βαθμό (2-2) με την Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου για την 9η αγωνιστική της Πρέμιερ. Στο ρόστερ, δεν προέκυψαν αγωνιστικά προβλήματα για το σύνολο του προπονητή, με τον Ισπανό προπονητή να σκέφτεται ορισμένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Λανς – PSV Αϊντχόφεν (22:00)

Η Λανς, έμεινε στη «λευκή« ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Χάβρης, με καλή 11αδα, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο κυριάρχησαν οι «Λανσουά», οι οποίοι είχαν σπουδαίες ευκαιρίες, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις, έχοντας ως μεγαλύτερη φάση ένα σουτ του Ντιούφ, που κατέληξε στο δοκάρι.  Ο προπονητής της Λανς είναι στην ευχάριστη θέση να έχει ένα γεμάτο γκρουπ, καθώς μοναδικές απουσίες είναι οι μακροχρόνιοι αναπληρωματικοί Φαρινές (Τ) και Καμπό (Μ). Επιστρέφει στην ομάδα και στην 11αδα ο βασικός Μασάδο (Α), ο οποίος είχε μείνει εκτός με τη Χάβρη για λόγους ξεκούρασης.

Ασταμάτητη στη φετινή Eredivisie η PSV Αϊντχόφεν που επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Φορτούνα Σίταρντ και έκανε το 9/9! Για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε ισόπαλη 2-2 εντός έδρας απέναντι στη Σεβίλλη. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός, αφού στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί 4-0 εκτός έδρας από την Άρσεναλ. Η ομάδα του Μπος είχε καλές ευκαιρίες για το 1-0 αλλά έμεινε πίσω στο σκορ στο 68′. Ισοφάρισε στο 86′ με πέναλτι που κέρδισε ο Τίλμαν και αξιοποίησε ο Ντε Γιονγκ. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ο πολύτιμος Λάνγκ, ο βασικός Ομπίσπο, ο μπακ Μάουρο Ζούνιορ και ο ενίοτε βασικός κεντρικός αμυντικός Μπέλα-Κοτσάπ. Ο Λοσάνο κάλυψε το κενό του Λανγκ!

3ος όμιλος

Μπράγκα – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Στο Κύπελλο κέρδισε καθαρά η Μπράγκα με σκορ 2-0 τη Ρεμπορντόσα (4η κατηγορία) εκτός έδρας.  Για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε τεράστια νίκη με 3-2 επί της Ουνιόν Βερολίνου στη Γερμανία. Επίσης, στα νέα της ομάδας, παραμένει εκτός δράσης ο βασικός μπακ Γκόμεθ. Εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Πιαζόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, προέρχεται από δύσκολο παιχνίδι στο ισπανικό πρωτάθλημα, φέρνοντας 1-1 με τη Σεβίλλη εκτός έδρας. Ισοβαθμεί με τη Χιρόνα, ενώ στην κορυφή της κατάταξης στο «+1» από την Μπαρτσελόνα, με την οποία αγωνίζεται το ερχόμενο Σάββατο (28/10) εκτός.  Διαθέσιμο για τον Αντσελότι και ο Νάτσο, ο οποίος ήταν τιμωρημένος. Κατά τα άλλα, γνωστά είναι τα υπόλοιπα προβλήματα για την ομάδα, με τους Αρντά Γκιουλέρ (ΜΕ), Κουρτουά (Τ), Μιλιτάο (Α) και Θεμπάγιος (Μ) να έχουν υποστεί τραυματισμούς.

Ουνιόν Βερολίνο – Νάπολη (22:00)

Ο κατήφορος της Ουνιόν Βερολίνου δεν σταμάτησε ούτε μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, με το 0-3 από τη Στουτγκάρδη να δείχνει περίτρανα τα προβλήματα που έχει. Μετρά 8 σερί ήττες σε επίσημα ματς, κάτι που έχει να συμβεί από το 2004/05. Ηττήθηκε και στην Ευρώπη εντός έδρας από την Μπράγκα. Έξαλλος ο προπονητής με την εικόνα της ομάδας του, έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο με τη Στουτγκάρδη, ένα δείγμα ότι όλα πάνε στραβά. Στα μπακ συνεχίζει να μην έχει επιλογές, μιας και απέχουν οι Γιουράνοβιτς και Ρουσιγιόν. Απουσιάζει επίσης ο βασικός μέσος Σέφερ και εκτός Ευρωπαϊκής λίστας, ο γκολκίπερ Μπουσκ, ο φορ Κάουφμαν και ο μέσος Χόλεμπαρχ.

Αντίθετα, η Νάπολη δοκιμάστηκε το Σάββατο στη Βερόνα, σε ένα κλασικό ματς με έντονη αντιπαλότητα. Ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσε με τα γκολ των Πολιτάνο (27’) και Κβαρατσκέλια (43’, 55’) και στο 60 λεπτό  δέχθηκε γκολ με το τελικό σκορ 3-1. Εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο εφεδρικός μέσος Ντέμε, εκτός δράσης λόγω τραυματισμού παραμένουν ο βασικός κεντρικός αμυντικός Ζουάν Ζεζούς, ο σημαντικός μέσος Ανγκισά και ο ηγετικός επιθετικός Όσιμεν.

4ος όμιλοςΊντερ – Σάλτσμπουργκ (19:45)

Η Ίντερ με το εκτός έδρας ματς με την Τορίνο το Σάββατο είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι και η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να απειλήσει. Προηγήθηκε με τον Τουράμ στο 59′, και ακολούθησαν δύο τέρματα 67’ Μαρτίνες, 95’ Τσαλχάνογλου. Το 3-0 κρίνεται κολακευτικό, την έφερε εκ νέου στην κορυφή. Εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο εφεδρικός μέσος Σένσι, ενώ λόγω τραυματισμού απέχουν οι χρήσιμοι φορ Αρναούτοβιτς και ακραίος Κουαδράδο. Ο βασικός Μπαστόνι πήρε ανάσες με την Τορίνο και αναμένεται στην ενδεκάδα, ενώ ο Ιντζάγκι σκέφτεται να αρχίσει το φρεσκάρισμα.

Το ταξίδι στο Μιλάνο δεν έγινε και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για τη Σάλτσμπουργκ. Προέρχεται από μία δεύτερη εντός έδρας ήττα στην αυστριακή Μπουντεσλίγκα το Σάββατο (21/10), με σκορ 0-1, από τη Λίντσερ. Με σημαντική απουσία πάει στο ματς με την Ίντερ η Σάλτσμπουργκ, αυτή του Τέρζιτς. Ο βασικός αριστερός μπακ των «ταύρων» αποκόμισε τραυματισμό στους προσαγωγούς στο ματς με τη Λίντσερ και τέθηκε νοκ-άουτ. Σταθερά εκτός οι Φερνάντο (E), Κοϊτά (Ε), Οκό (A), Ομορέγκιε (M), Πιατκόφσκι (A) και Βάλνερ (Α).

Μπενφίκα – Ρεάλ Σοσιεδάδ (22:00)

Στο Κύπελλο Πορτογαλίας, η Μπενφίκα κέρδισε πανεύκολα με 4-1 τη Λουζιτάνια (Δ’ κατηγορίας) εκτός έδρας. Σε σχέση με το ματς με την Ίντερ επιστρέφει από τιμωρία ο κομβικός κεντρικός αμυντικός Σίλβα. Ανάρρωσαν από τραυματισμούς και συμμετείχαν στις προπονήσεις οι Μπαχ, Κοκτσού και Ντι Μαρία. Σταθερά εκτός ο εφεδρικός γκολκίπερ Γκόμες.

Στις νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε της Μαγιόρκα με 1-0, στο χειρότερο εντός έδρας παιχνίδι της για φέτος, όπως είπε ο τεχνικός Ιμανόλ Αλγουαθίλ. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Ρομπέρτο Ολάμπε, «η Μπενφίκα είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη, αλλά θέλουμε να την ανταγωνιστούμε και να τη νικήσουμε». Γνωστές είναι οι απουσίες για την Ρεάλ Σοσιεδάδ του Ιμανόλ Αλγουαθίλ ενόψει του δύσκολου αγώνα με την Μπενφίκα, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Οντριοθόλα (Α), Τίρνεϊ (Α) και Αντρέ Σίλβα (Α).

L’attesa è quasi finita #UCL EP. 03 sta arrivando: prendete posto #ForzaInter #InterSalisburgo pic.twitter.com/JWN1uUMyvo

Inter (@Inter) October 24, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Champions League,2410