Bild: Η Γαλλία γίνεται η νέα Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο της Bild μπαίνει η γαλλική οικονομία και οι χειρισμοί του Φρανσουά Ολάντ με άρθρο που φέρει τον τίτλο «Η Γαλλία είναι η νέα Ελλάδα;». Ο αρθρογράφος τα βάζει με τον Γάλλο πρόεδρο καταλογίζοντάς του μερίδιο ευθυνών για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η γαλλική οικονομία.

«Χωρίς το δίδυμο Γερμανίας-Γαλλίας τίποτα δεν είναι εφικτό στην Ευρώπη.

Η Γαλλία βρίσκεται υπό κατάρρευση, τα οικονομικά της στοιχεία είναι απογοητευτικά, η εμπιστοσύνη των πολιτών βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο και ο Φρανσουά Ολάντ δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

«Η Γαλλία μπορεί ακόμη να δανείζεται χρήματα με λογικά επιτόκια», γράφει η Bild, ωστόσο τονίζει ότι τα δομικά μεγέθη της γαλλικής οικονομίας θυμίζουν ορισμένες χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ελλάδα.

«Πάνω από 25% ανεργία στους νέους, έλλειμμα 5%, μηδενική ανάπτυξη, αυτοκινητοβιομηχανίες στο νεκρό σημείο. Σύντομα η χρηματοδότηση της γαλλικής οικονομίας θα γίνει δύσκολη και η Γαλλία θα έχει σημαντικά προβλήματα», προειδοποιεί ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ μέσω της εφημερίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα