6 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες από εκρήξεις στην Τουρκία (Video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 219 τραυματίστηκαν μετά από εκρήξεις δύο μηχανισμών που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα και εξερράγησαν σκορπίζοντας τον θάνατο σε δύο τουρκικές πόλεις.

Στην πρώτη επίθεση, που στόχο είχε το αστυνομικό τμήμα της πόλης Βαν, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και δύο πολίτες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν 73 άτομα.

Μερικές ώρες αργότερα, εξερράγη και δέυτερος, ακόμη ισχυρότερος μηχανισμός, αυτός έξω από το

αστυνομικό τμήμα της πόλης Ελαζίγκ, τραυματίζοντας 146 πολίτες και σκοτώνοντας 3 ακόμη αστυνομικούς. Η ισχύς της έκρηξης αυτής ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ έξω από το αστυνομικό τμήμα δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κρατήρας.

Οι τουρκικές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές στο PKK, το οποίο έχει πραγματοποιήσει και άλλες ανάλογες βομβιστικές επιθέσεις με στόχους αστυνομικούς, οι τελευταίες μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, κόστισαν την ζωή σε 8 άτομα στις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ και Κιζίλτεπε.

Το άρθρο 6 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες από εκρήξεις στην Τουρκία (Video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα