35 χρόνια από το θάνατο του Elvis Presley

Συμπληρώνονται σήμερα(Πέμπτη) 35 χρόνια από το θάνατο του "βασιλιά της rock'n'roll", Elvis Presley, o οποίος πέθανε στα 42 του έτη από καρδιακή αρρυθμία το 1977. O Elvis Aaron Presley γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1935 και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που πέρασαν ποτέ στη μουσική βιομηχανία.

Τα πρώτα του βήματα ως τραγουδιστής τα έκανε στη Sun

Studios, όπου τραγουδούσε διάφορα είδη μουσικής, όπως gospel, country, jazz, folk κτλ., με επιτυχία λόγω της ιδιαίτερης και ευέλικτης φωνής του. Μόνο στο διάστημα 1956-1977 κυκλοφόρησαν 75 άλμπουμ του, εκ των οποίων τα περισσότερα γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, ενώ τα singles τους ακούγονται ακόμη και σήμερα. Συνολικά, υπολογίζεται ότι ο Presley έχει πουλήσει 1 δισ. αντίτυπα, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στη μουσική!

Παράλληλα με την καριέρα στη μουσική, επιχείρησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στην υποκριτική. Εμφανίστηκε σε 33 ταινίες, οι οποίες αν και έτυχαν ευρείας αποδοχής από το κοινό, δεν γνώρισαν την ίδια αποδοχή από τους κριτικούς, που δεν ενθουσιάστηκαν με το ταλέντο του στον τομέα αυτό.

Τα προβλήματα εθισμού του σε ναρκωτικά και ποτά(τα οποία άρχισαν μετά το διαζύγιό του με την Priscilla Presley το 1973), καθώς και η κακή διατροφή και οι εξαντλητικά πολλές ώρες εργασίας του ήταν ο λόγος που μόλις στα 42 του χρόνια "σίγησε" η καρδιά του βυθίζοντας σε πένθος τους απανταχού θαυμαστές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα