31χρονος αστυνομικός Πασαλιμάνι: Μεροκάματα εκτός υπηρεσίας έκανε ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ

Ένας 31χρονος αστυνομικός, ειδικός φρουρός, που υπηρετούσε στην ομάδας ΔΙΑΣ, έχασε τη ζωή του μετά από τη μερική κατάρρευση τμήματος κτιρίου στο Πασαλιμάνι. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο, ειδικό φρουρό που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν, παράλληλα, σε φορτηγό, όταν βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, προκειμένου να συμπληρώσει το

μεροκάματό του. Όλα έγιναν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί στην οδό Νεωρίων στον Πειραιά. Τμήμα του κτιρίου κατέρρευσε, με αποτέλεσμα ο 31χρονος αστυνομικός να χάσει τη ζωή του και τρία ακόμη άτομα να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 31χρονος ειδικός φρουρός καταπλακώθηκε από τα μπάζα που προκάλεσε η κατάρρευση στο κτήριο της οδού Νεωρίων. Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ειδοποιήθηκε αμέσως και η 1η ΕΜΑΚ, η οποία μετέβη με διασωστικό σκύλο. Για την υπόθεση προσήχθησαν επτά άτομα, ανάμεσά τους και ο εργολάβος.

«Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και αστυνομικός»

Μετά την είδηση του θανάτου του άτυχου 31χρονου, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την οδύνη του για τον αστυνομικό, ο οποίος υπηρέτησε για ένα διάστημα στα μέτρα ασφαλείας στο πολιτικό γραφείο του. «Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την τραγική απώλεια του αστυνομικού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου. Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος και Αστυνομικός τον οποίο γνώρισα όταν υπηρέτησε για ένα διάστημα στα μέτρα ασφαλείας στο πολιτικό γραφείο μου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του», έγραψε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Δόθηκε άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας στο κτίριο που κατέρρευσε στον Πειραιά»

Μιλώντας για την τραγωδία, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης ανέφερε ότι είχε δοθεί άδεια μικρής κλίμακας εργασιών. «Είχε άδεια μικρών εργασιών, μικρής κλίμακας. Τώρα τι παρεμβάσεις έγιναν εδώ. Είναι τραγικό, σαν χάρτινο να ήταν το κτίριο», είπε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. Όπως εκτίμησε, «δεν μπορεί ένα κτίριο να έπεσε από απλές εργασίες. Δεν πρέπει να κάνουμε πρόχειρες προσεγγίσεις. Πρέπει να γίνει ανάκριση και έρευνα». «Ένα κτίριο του 1958 νομίζω. Δόθηκε άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας. Το τι έγινε μέσα κανείς δεν γνωρίζει», πρόσθεσε ο κ. Μώραλης.

Τι λέει ο πατέρας του

Για αυτό το λόγο βρέθηκε σήμερα στο εργοτάξιο, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας. Ο πατέρας του αδικοχαμένου αστυνομικού σε κατάσταση σοκ μιλά στο protothema.gr για ένα παιδί που έδινε καθημερινά αγώνα για να επιβιώσει. Παρόλο που ο 31χρονος του είχε πει πως δουλεύει και εκτός υπηρεσίας για ένα έξτρα εισόδημα, ο ίδιος δεν γνώριζε ότι σήμερα είχε πάει για δουλειά στο εργοτάξιο. Μόλις το πληροφορήθηκε, πήρε το αυτοκίνητο και ξεκίνησε, με αστυνομική συνοδεία, το ταξίδι για την Αθήνα… «Ξέρω ότι κατά καιρούς έκανε μεροκάματα αλλού. Δεν έβγαινε το παιδί με τα ψίχουλα και έψαχνε πάντα μια δεύτερη δουλειά. Αλλα για την οικοδομή δεν ήξερα τίποτα. Το έμαθα το πρωί και έρχομαι Αθήνα να μάθω τι έγινε. Δεν μπορώ να το πίστεψω αυτό που έχει συμβεί», λέει ο τραγικός πατέρας.

Ο 31χρονος είχε πάντα μια δεύτερη δουλειά και εργαζόταν σκληρά για να ανταπεξέλθει στη ζωή στην Αθήνα. Η οικογένεια του τα έβγαζε δύσκολα πέρα και ο Αγαθάγγελος, όσο δεν υπηρετούσε ως ειδικός φρουρός, είχε εργαστεί και ως ντελίβερι για να έχει ένα επιπλέον εισόδημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε είχε και ένα τροχαίο ατύχημα με το μηχανάκι από το οποίο, ευτυχώς, είχε τραυματιστεί ελαφρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
31χρονος, Πασαλιμάνι, Μεροκάματα, ΔΙΑΣ,31chronos, pasalimani, merokamata, dias