Τζορτζ Φλόιντ αποζημίωση: Για ένα πλαστό εικοσαδόλαρο

Μετά από διακανονισμό μεταξύ του δήμου της Μινεάπολις στην Μινεσότα των ΗΠΑ, στον οποίο υπάγεται η τοπική αστυνομία, και της οικογένειας του δολοφονηθέντος από αστυνομικό Τζορτζ Φλόιντ πέρυσι τον Μάιο, το ποσό της αποζημίωσης που θα καταβληθεί ανέρχεται στα 27 εκατομμύρια δολάρια. Θυμίζουμε ότι Φλόιντ δολοφονήθηκε από ένστολους για ένα πλαστό εικοσαδόλαρο. Πιο συγκεκριμένα, ένας νέος υπάλληλος στο κατάστημα της γειτονιάς του ακολούθησε το πρωτόκολλο και τον κάρφωσε στην αστυνομία ότι αγόρασε ένα πακέτο τσιγάρα με

πλαστό εικοσαδόλαρο. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού γνώριζε καλά τον Φλόιντ, που ήταν τακτικός πελάτης, και αν ήταν εκείνος στο ταμείο, δεν θα είχε συμβεί απολύτως τίποτε. Ομως η καταγγελία έγινε, και οι δύο πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο κατάστημα μόλις τέσσερα λεπτά μετά την καταγγελία.

Παραδόξως για κακοποιό, ο Φλόιντ ήταν ακόμη έξω από το ψιλικατζίδικο, χωρίς να απομακρυνθεί – μια ένδειξη ότι το θύμα δεν γνώριζε καν πως το χαρτονόμισμα ήταν πλαστό. Ήταν όμως μαύρος και ογκώδης, αντιστάθηκε στη σύλληψη και καταδικάστηκε αυθαίρετα σε θάνατο από τους ένστολους. Τα βίντεο τον δείχνουν να λέει «I can’t breathe» 16 φορές, προτού λιποθυμήσει και πεθάνει, βάζοντας φωτιά στην Αμερική.

The past year has dramatically shifted our city’s trajectory, and today marks another milestone in shaping a more just future for Minneapolis. Our settlement with George Floyd’s family reflects a shared commitment to advancing racial justice and a sustained push for progress.

— Mayor Jacob Frey (@MayorFrey) March 12, 2021

Τζορτζ Φλόιντ αποζημίωση: Προώθησε της φυλετικής δικαιοσύνης

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε ομόφωνα τον διακανονισμό την Παρασκευή που μας πέρασε. «Η τελευταία χρονιά άλλαξε δραματικά την πορεία της πόλης μας και η σημερινή μέρα αποτελεί ένα ακόμη σκαλοπάτι για ένα πιο δίκαιο μέλλον για την Μινεάπολι», έγραψε στο twitter ο δήμαρχος, Τζέικομπ Φρέι. «Ο διακανονισμός μας με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ αντανακλά την δέσμευσή μας στην προώθηση της φυλετικής δικαιοσύνης και μία ώθηση για πρόοδο», συμπλήρωσε.

Η οικογένεια του Φλόιντ είχε κινηθεί τον περασμένο Ιούλιο νομικά κατά της πόλης της Μινεάπολις και των τεσσάρων αστυνομικών που συμμετείχαν στην δολοφονία, με την απόφαση να έρχεται εν μέσω της δίκης του Ντέρεκ Σόβιν, του αστυνομικού που γονάτισε πάνω στο λαιμό του Φλόιντ, δολοφονώντας τον. Σε ανακοίνωση εκ μέρους της οικογένειας Φλόιντ, η αδερφή του Τζορτζ, Μπρίντζετ αναφέρει ότι είναι ικανοποιημένη που «αυτό το μέρος του τραγικού μας ταξιδιού προς την απόδοση δικαιοσύνης για τον αδερφό μου Τζορτζ, έχει επιλυθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζορτζ Φλόιντ,tzortz floint