23χρονος τράπερ διέπραξε 8 ληστείες μέσα σε… 2 ώρες

Βαριές κατηγορίες για τον καλλιτέχνη της ραπ, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη οκτώ ένοπλων ληστειών σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης, μόλις σε δύο ώρες, και 11 συνολικά το προηγούμενο της σύλληψης 24ωρο!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει 23χρονος καλλιτέχνης της Ραπ, κατά δήλωσή του, ο οποίος συνελήφθη

από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στη Θεσσαλονίκη, μετά από οκτώ ένοπλες ληστείες μόλις σε δύο ώρες(!), σε φαρμακεία και καταστήματα της πόλης, ενώ ενέχεται, συνολικά, σε 11 ληστείες! Ο 23χρονος Ράπερ, ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσε μέσω του συνηγόρου του ότι αντιμετωπίζει ψυχικής φύσεως προβλήματα και ότι είναι τοξικοεξαρτημένος, ωστόσο συλλαμβάνεται και πάλι για τα ίδια αδικήματα, που είχε διαπράξει και το 2019.

Μίνι μάρκετ, φαρμακεία, ΟΠΑΠ

Τότε, μετά από ληστείες, επίσης σε καταστήματα συνελήφθη, καταδικάστηκε και πριν από έξι μήνες αφέθηκε ελεύθερος. Συνέχισε όμως τις ληστείες για να εξασφαλίζει χρήματα που «είχε ανάγκη» όπως είπε. Η Αστυνομία σήμανε συναγερμό σε όλα τα περιπολικά για τη σύλληψή του, καθώς, πανικόβλητοι υπάλληλοι καταστημάτων, ανέφεραν συνεχώς ότι είχαν πέσει θύματα ληστείας την ώρα της εργασίας τους. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «ο προαναφερόμενος, εισήλθε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, σε τέσσερα φαρμακεία, ένα μίνι-μάρκετ και τρία πρακτορεία ΟΠΑΠ στις περιοχές Νεάπολης, Αμπελοκήπων, Καλαμαριάς και Χαριλάου  και αφαίρεσε, με την απειλή όπλου, χρηματικά ποσά σε επτά περιπτώσεις». Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε από πληρώματα περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης να κινείται πεζός στην περιοχή Χαριλάου.

Αναζητούνται δύο συνεργοί

«Προκειμένου, συνεχίζει η Αστυνομία «να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας, προτείνοντας παράλληλα όπλο προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι ενεργώντας με επαγγελματισμό και ψυχραιμία, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν». Στην κατοχή του δράστη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Αεροβόλο, πιστόλι και ενδύματα που τον τοποθετούν στους χώρους των ληστειών. Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι, ο 23χρονος, με τη συνδρομή αγνώστων ατόμων, το διάστημα 11 και 12-12-2022, διέπραξε τρείς ακόμη ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών στις περιοχές Νεάπολης και Συκεών. Η λεία του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 15.595 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
23χρονος, … 2,23chronos, … 2