20 νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες σε Βοσνία και Σερβία

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν σημειωθεί στη βαλκανική χερσόνησο κατά τα τελευταία 120 χρόνια.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Σερβία και τη Βοσνία λόγω των πρωτοφανών πλημμύρων που πλήττουν κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες τα Βαλκάνια, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο οι Αρχές των δύο χωρών.

Χιλιάδες έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν σημειωθεί στη βαλκανική χερσόνησο κατά τα τελευταία

120 χρόνια.

Δώδεκα θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Βοσνία, με τοπικούς αξιωματούχους να προειδοποιούν πως περισσότερες σοροί ενδέχεται να ανακαλυφθούν μετά την υποχώρηση των υδάτων.

Σε ορισμένες περιοχές τα νερά έφτασαν μέχρι και τον δεύτερο όροφο σπιτιών.

Οκτώ θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί στη Σερβία, με τις χειρότερες πληγές να καταγράφονται στην πόλη του Ομπρένοβατς, στα περίχωρα του Βελιγραδίου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεκσάνταρ Βούκιτς, προειδοποίησε πως νέο κύμα πλημμυρών αναμένεται να χτυπήσει κατά μήκος της όχθης του ποταμού Σάβα το απόγευμα της Κυριακής.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των Αρχών για προετοιμασία αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος του ποταμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα