2 εκατ. ευρώ σε επιβάτες του Concordia

Αποζημιώσεις ύψους 2,115 εκατ. ευρώ κατέβαλε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia Costa Crociere σε 235 Γάλλους επιβάτες, για την προσάραξη στις 13 Ιανουαρίου κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο. Καθένας από τους επιβάτες έλαβε το ποσό των 9.000 ευρώ. Οι 235 επιβάτες, εκ των 456 διασωθέντων, είχαν συνάψει συμφωνία με την Costa Crociere στις 17 Απριλίου, διαπραγματευόμενοι μια παροχή 8.000 ευρώ ο καθένας, συν

1.000 ευρώ για τη κάλυψη των εξόδων της υπεράσπισης ή της εμπειρογνωμοσύνης τους. Η εταιρεία κατέβαλε το ποσό αυτό στις 4 Μαΐου.

Ο δικηγόρος της εταιρείας Μπερνάρ Κουρτουά δήλωσε ικανοποιημένος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το γεγονός ότι η εταιρεία έχει εισέλθει «στη λογική μιας λύσης κατευνασμού». Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κουρτουά, από τους υπόλοιπους επιβάτες περίπου 180 οικογένειες έχουν ήδη αποδεχθεί την αποζημίωση των 11.000 ευρώ, που πρότεινε η ιταλική εταιρεία σε αντάλλαγμα για την εγκατάλειψη της οποιαδήποτε αστικής ή ποινικής δίωξης, είκοσι συμμετέχουν σε μια κοινή δράση στις ΗΠΑ, και άλλες είκοσι συνεχίζουν μόνες τους τις νομικές διαδικασίες.
Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα