19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας-Νύχτες πρεμιέρας

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με πάνω από 100 μεγάλου μήκους ταινίες στο πρόγραμμά του, θα στήσει για 12 ημέρες (από Τετάρτη 18 μέχρι Κυριακή 29/9) στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Ιντεάλ, Όπερα 1 & 2 και στην Ταινιοθήκη ένα ανεβαστικό cine-event που δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Tα βραβεία του ελληνικού τμήματος θα είναι εννιά - τρία για τους πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς ελληνικών μεγάλου μήκους, πέντε για το διαγωνιστικό ελληνικών μικρού μήκους (με το πρώτο να συνοδεύεται από 2.000 ευρώ)

και ένα Χρυσό Βραβείο στον Νίκο Παναγιωτόπουλο για το σύνολο της προσφοράς του στο ελληνικό σινεμά, κλείνοντας 40 χρόνια από το σκηνοθετικό του ντεμπούτο "Τα Χρώματα της Ίριδας".

Aφιερώματα σε 3 ιδιαίτερους δημιουργούς. Τον Ζορζ Φρανζί, μετρ της γαλλικής φαντασίας και συνιδρυτή της γαλλικής Ταινιοθήκης, [...] τον Άρι Φόλμαν, δημιουργό του "Βαλς με τον Μπασίρ", [...] και τον τρελό Ολλάνδο auteur της εκκεντρικής μαύρης κωμωδίας, Άλεξ Φαν Βάρμερνταμ»

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Πρωινές προβολές: 4 ευρώ
Απογευματινές προβολές, πριν τις 19:55: 5 ευρώ
Βραδινές προβολές, από τις 20.00: 6 ευρώ.

ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κυκλοφορούν κάρτες διαρκείας των 10, 20 και 25 προβολών, διατηρώντας επίσης τις τιμές στα ίδια επίπεδα, πάντα με την σταθερή έκπτωση της τάξης του 50% ανά προβολή.

Συγκεκριμένα:

Κάρτα 10 προβολών: 35 ευρώ

Κάρτα 20 προβολών: 60 ευρώ

Κάρτα 25 προβολών: 75 ευρώ – η οποία προσφέρει επιπλέον δύο ατομικές προσκλήσεις, μία για την Τελετή Έναρξης και μία για την Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ (παραλαβή 12-17/9, 11:00 – 18:00 από το γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ - 1ος Όροφος Βιβλιοπωλείου Ιανός, Σταδίου 24).

Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου (απόδειξη αγοράς).

Keywords
Τυχαία Θέματα