18χρονοι Πάρος: Αβοήθητοι για ώρες 6 ασθενείς με κορονοϊό

Μεγάλη ταλαιπωρία πέρασαν στην Πάρο έξι 18χρονοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι χθες το πρωί οι δύο από τους έξι ξύπνησαν με πυρετό και αφού πήγαν στο κέντρο υγείας, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Μεταφέρθηκαν στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου υγείας και περίμεναν να τους παραλάβουν για το ξενοδοχείο καραντίνας. Ωστόσο πέρασαν αρκετές ώρες και το απόγευμα ο πατέρας του ενός παιδιού κατάφερε να βρει έναν γιατρό από το κέντρο υγείας ώστε να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Θετικά στον κορωνοϊό

βρέθηκαν και τα άλλα 4 παιδιά τα οποία οδηγήθηκαν και αυτά στο πάρκινγκ του κέντρου υγείας. Τα ίδια όπως και οι γονείς τους επικοινώνησαν με το ξενοδοχείο καραντίνας και τους είπαν ότι δεν διαθέτουν κανένα δωμάτιο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ τότε ξεκίνησε η αγωνία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους καθώς όλοι δήλωναν αναρμόδιοι. Στις 8 το βράδυ τελικά επικοινώνησαν με την ΕΡΤ ζητώντας βοήθεια. Η ΕΡΤ επικοινώνησε με την Πολιτική Προστασία, η οποία δεν είναι υπεύθυνη για τα ξενοδοχεία καραντίνας στα νησιά, ωστόσο ξεκίνησε αμέσως την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης.

«Ούτε στα ξενοδοχεία του νησιού, ούτε στα δωμάτια, ούτε η Εκκλησία είχαν την δυνατότητα, όπως είπαν όλοι, να δώσουν ένα δωμάτιο και τέσσερα κρεβάτια, σε αυτά τα παιδιά που περίμεναν επί 16 ώρες», σημείωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Εν τέλει, η Πολιτική Προστασία βρήκε ένα ιατρείο στο οποίο φιλοξενήθηκαν τα παιδιά από τις 2:30 το πρωί και με δικό της ελικόπτερο τελικά μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα