17χρονος Γαλλία: Επεισόδια μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό νεαρού από αστυνομικό

Εκτεταμένα επεισόδια καταγράφονται στο Παρίσι μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση. Η οργή έχει μετατρέψει ξανά τους δρόμους σε πεδίο μάχης.  Περίπου 2.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα, και ειδικά στην Οτ-ντε-Σεν, για να αποτρέψουν νέα κρούσματα βίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.  Το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν στη Γαλλία

31 άτομα, τραυματίστηκαν ελαφρά 24 αστυνομικοί και κάηκαν περίπου 40 αυτοκίνητα. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε «ασυγχώρητο» και «αδικαιολόγητο» το περιστατικό ενώ την ίδια ώρα δήλωσε «συγκλονισμένος» για τον θάνατο του εφήβου.

France is burning again after police murdered a 17-year-old boy named Nael M, in the Paris suburb of Nanterre.

Angry crowds lit fires in the streets, torched upwards of 40 cars, destroyed bus stops and fought police, injuring at least 25 officers. pic.twitter.com/K39AHjndbY

— Ill Will (@illwilleditions) June 28, 2023

Η μητέρα του 17χρονου Νάελ κάλεσε σε πορεία διαμαρτυρίας

Σημειώνεται ότι μητέρα του 17χρονου Νάελ κάλεσε σε πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη μπροστά από το κτίριο της περιφέρεια της Οτ-ντε-Σεν. «Είναι εξέγερση για το γιο μου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζεται ο ένας από τους δύο αστυνομικούς να σημαδεύει τον 17χρονο οδηγό με πιστόλι, κατόπιν να τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής όταν αυτός προσπαθεί να φύγει επιταχύνοντας. Στο βίντεο ακούγεται μάλιστα η φράση: «θα φας σφαίρα στο κεφάλι».

@valeriepetit♬ son original – Valerie Petit

Υπενθυμίζεται ότι:

Νωρίς το πρωί της Τρίτης στη Ναντέρ του Παρισιού αστυνομικοί ζήτησαν από ένα 17χρονο να σταματήσει γιατί παραβίασε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, σύμφωνα τουλάχιστον με τις αρχές. Ο νεαρός αρνήθηκε και προσπάθησε να φύγει. Τότε οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν βαρύτατα. Οι διασώστες προσπάθησαν επί τόπου να τον επαναφέρουν, αλλά ο νεαρός πέθανε λίγο αργότερα. Στο όχημα, που ήταν νοικιαμσένο,  βρίσκονταν άλλα δύο άτομα. Ο πρώτος επιβάτης διέφυγε, αλλά ο δεύτερος, που ήταν και αυτός επίσης ανήλικος, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

#nanterre #police #fuite pic.twitter.com/TjKuvGLWda

— Ohana (@Ohana_Fgn) June 27, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
17χρονος Γαλλία, Επεισόδια,17chronos gallia, epeisodia