16 δισ. δολάρια από το Facebook στα «πόδια» του WhatsApp

Το application WhatsApp, που επιτρέπει την άμεση και δίχως χρέωση υπηρεσία μηνυμάτων, πρόκειται να εξαγοράσει για 16 δισ. δολάρια το Facebook. Επιπλέον, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο πρόκειται να διαθέσει άλλα τρία δισ. δολάρια σε δεσμευμένες μετοχές, οι οποίες θα δοθούν σε ιδρυτές και εργαζομένους του WhatsApp.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά που έχει πραγματοποιήσει

μέχρι στιγμής το Facebook, το οποίο σημειώνει ότι το «WhatsApp αποτελεί μία ταχέως αναπτυσσόμενη υπηρεσία μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο για φορητές συσκευές, με πάνω από 450 εκατ. χρήστες κάθε μήνα. Είναι δημοφιλές μεταξύ των νεαρότερων ηλικιών, που το χρησιμοποιούν για να αποφεύγουν τις χρεώσεις στα γραπτά μηνύματα».

«Το WhatsApp είναι σε πορεία να συνδέσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Οι υπηρεσίες που φτάνουν σε αυτό το ορόσημο είναι όλες εξαιρετικά πολύτιμες» σχολίασε για το θέμα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook. «Ξέρω τον Γιαν εδώ και πολύ καιρό και χαίρομαι που θα συνεργαστώ με τον ίδιο και την ομάδα του για να κάνουμε τον κόσμο πιο ανοικτό και διασυνδεδεμένο» πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Γιαν Κουμ, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του WhatsApp.

Keywords
Τυχαία Θέματα