12χρονος συμμετείχε με πιστόλι – ρέπλικα σε βίαιη ληστεία σε βάρος 15χρονων!

Απίστευτο. Ενας, κατά δήλωσή του, 12χρονος, όχι μόνο πρωτοστάτησε σε βίαιη ληστεία, μέσα σε βαγόνι τρένου, σε βάρος τριών 15χρονων παιδιών, αλλά στην τσέπη του έφερε και πιστόλι-ρεπλίκα, απομίμηση, δηλαδή, κανονικού, μικρού μεγέθους!!!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σε ανάλογες περιπτώσεις ενήλικες, μαζί με έναν 14χρονο, από την Αλβανία. Και οι δύο κατηγορούνται για «απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία» και «σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία». Οι βίαιες σκηνές, που προστίθενται ως ένας ακόμη

κρίκος στην αλυσίδα των αλλεπάλληλων κρουσμάτων εγκληματικότητας ανηλίκων, ξετυλίχθηκαν μέσα σε βαγόνι του τρένου και ενώ αυτό κατευθυνόταν προς το Μαρούσι Μεταξύ των επιβατών, μπροστά στα μάτια των οποίων διαδραματίστηκαν όλα, ήταν τρεις φίλοι, όλοι 15χρονα παιδιά. Κατευθύνονταν προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

Πλησίασαν απειλητικά

Ξαφνικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τους πλησίασε απειλητικά μια ομάδα άλλων ανηλίκων, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να τους αφαιρέσουν όσα χρήματα είχαν πάνω τους. Αφού τους ρώτησαν, όπως κατέθεσαν οι μαθητές, αν έχουν χρήματα στην κατοχή τους και πήραν αρνητικά απάντηση, έπεσαν πάνω τους και τους άρχισαν να τους χτυπούν. Συγκλονισμένοι οι άλλοι επιβάτες, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και μπήκαν ανάμεσα για να σώσουν τους 15χρονους. Οι τρεις φίλοι,. σε σοκ από την επίθεση μέσα στο βαγόνι, κατέβηκαν στο σταθμό «Ηράκλειο».

Εκεί ανέφεραν στους αστυνομικούς του σχεδίου «Αριάδνη», που εποπτεύουν σταθμούς ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ για ανάλογα περιστατικά, ότι είχαν πέσει θύματα επίδοξων ληστών. Οι αστυνομικοί πήραν τις περιγραφές, που μπόρεσαν να δώσουν οι 15χρονοι μαθητές και ξεκίνησαν να τους ψάχνουν. Οι μαθητές, εκ των οποίων, ο ένας έφερε τραύμα στο μέτωπο που αιμορραγούσε, εστίασαν στο ότι ένας από τους δράστες «ήταν πολύ μικρός».

Πράγματι, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτόν και τον 14χρονο, περίπου 1,5 ώρα μετά το συμβάν να κατευθύνονται με τρένο και πάλι προς τον Πειραιά, αυτή τη φορά. Τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηρακλείου, όπου βρίσκονταν και οι τρεις μαθητές, οι οποίοι κατά την Αστυνομία, τους αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα ότι ήταν μεταξύ των παιδιών, που επετέθησαν εναντίον τους για να τους ληστέψουν. Τώρα έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη τον χειρισμό της υπόθεσης από δικαστικής πλευράς και αναμένονται οι αποφάσεις της για την τύχη των ανήλικων δραστών. Το πιστόλι-απομίμηση, έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
12χρονος, 15χρονων,12chronos, 15chronon