Λ. Ταγματάρχης: Στην ΕΡΤ υπάρχει ένας παραλογισμός

10:50 6/2/2012 - Πηγή: EnterTV

Ο Λάμπης Ταγματάρχης είναι πρόεδρος της ΕΡΤ ,τους τελευταίους 14 μήνες.  Οι μεγάλες ευθύνες που έχει  αυτή η θέση, διογκώνονται ακόμα περισσότερο λόγω  της δύσκολης περιόδου που διανύει το κρατικό κανάλι και η χώρα συνολικά.  Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη εφημερίδα «Real», ο Λάμπης Ταγματάρχης μίλησε για όλα όσα τον προβληματίζουν και τις αλλαγές που θέλει να επιφέρει.
«Τελικά κύριε Ταγματάρχη, τι είναι η ΕΡΤ

;» « Παράδεισος και κόλαση μαζί…»
«Γιατί μπορεί να σου δώσει ευκαιρίες να κάνεις εξαιρετικά δημιουργικά πράγματα και ταυτοχρόνως να σου δίνει ανά πάσα στιγμή την «ευκαιρία» να πας φυλακή χωρίς να το καταλάβεις… Είναι έτσι φτιαγμένο το σύστημα – χρόνια τώρα- που όταν μπαίνεις μέσα και εισηγείσαι ή προσπαθείς να αλλάξεις κάτι , διάφοροι τύποι, παλιές καραβάνες, σε κοιτάνε λοξά και σου λένε : «Ακου, εσύ θα φύγεις… Εμείς θα είμαστε εδώ… Το μαγαζί είναι δικό μας…» και μάλιστα στοιχηματίζουν για το χρόνο παραμονής σου.»
«Νιώθω ταγμένος να αλλάξω τα πράγματα στην ΕΡΤ. Αλλάζουν κάθε μέρα. Η ΕΡΤ είναι μια μικρή Ελλάδα. Ό,τι συμβαίνει στη χώρα, συμβαίνει και στην ΕΡΤ. Αν δεν αλλάξουμε, χαθήκαμε. ‘Αλλωστε, στην ΕΡΤ γίνονται πρωτόγνωρα πράγματα.»
«Τι εννοείτε πρωτόγνωρα πράγματα ;» « Τι να σας πρωτοπώ… Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Υπάρχει ένας παραλογισμός. Δεν είναι δυνατόν να απεργείς για να μην κλείσει η τηλεόραση και να επιλέγεις ως μέσο πίεσης να την κλείσεις εσύ, δεν είναι δυνατόν να νοιάζεσαι και να απεργείς για τη μη συρρίκνωσή της και τη μη απαξίωσή της και την ίδια στιγμή να μη βγάζεις δελτία ειδήσεων την πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα