Κ. Μιχαήλ: Τώρα πληρώνω τους μεγαλύτερους εραστές της ζωής μου…

17:50 25/1/2012 - Πηγή: EnterTV

« Τώρα πληρώνω τους μεγαλύτερους εραστές της ζωής μου : το καφέ, τα τσιγάρα και το ποτό» με αυτή τη φράση από το μονόλογο της, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ έδωσε το στίγμα του ρόλου που ερμηνεύει, της θρυλικής ρεμπέτισσας Σεβάς Χανούμ.
« Ήθελα να υποδυθώ μια λαϊκή τραγουδίστρια της εποχής στα ζόρικα χρόνια μετά τον πόλεμο και την απελευθέρωση. Όταν το λαϊκό τραγούδι έσωσε την κατάσταση και οι ήρωές του έδιναν ελπίδα και χαρά. Ήταν όλα πολύ έντονα τότε. Αγαπούσαν και ερωτεύονταν στο απόλυτο. Ήθελα λοιπόν μια ηρωίδα που να έχει την τραγικότητα και τη δραματικότητα

του καλλιτέχνη της εποχής.  Η Σεβαστή Παπαδοπούλου ( αυτό ήταν το πραγματικό όνομα της Σεβάς Χανούμ) έζησε μεγάλες δόξες, αλλά η μοίρα του καλλιτέχνη καμιά φορά τον οδηγεί σε άδοξο τέλος. Ήταν θρύλος αλλά ο κόσμος την ξέχασε γιατί δεν φωνογράφησε. Λόγω χαρακτήρα, δεν έκανε ποτέ δημόσιες σχέσεις.»
« Ήταν γυναίκα επιρρεπής στα πάθη της ;» « Και στις απαγορευμένες ουσίες. Ήταν ρεμπέτισσα στον τρόπο ζωής της. Ναι μεν είχε καλή , αλλά λόγω των ουσιών και των «ανθέων του κακού», χάθηκε. Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ ανέκαθεν υπήρχαν και «έφαγαν» πολλούς καλλιτέχνες. Πιο πρόσφατο παράδειγμα Η Έιμι Γουάινχάουζ. Είναι τελικά ο μύθος του καταραμένου καλλιτέχνη.»
« Και ήταν ο μεγάλος έρωτας του Καζαντζίδη…» « Πράγματι την αναφέρει και στη βιογραφία του. Ήταν το «χούι» της που τον έδιωξε, λέει εκείνος… Θεωρώ πως ο Καζαντζίδης ήταν ιδιόρρυθμη προσωπικότητα. Αγαπούσε πολύ, αλλά υπήρχε και ένα κομμάτι αδιαφορίας. Όπως συνέβη και με την Καίτη Γκρέυ, που την άφησε με το νυφικό, ενώ ετοιμάζονταν να παντρευτούν. Η πιο δυναμική γυναίκα του όμως, η Βάσω, επικράτησε. Όλες οι άλλες ήταν τα νιάτα, η φωνή, το γλέντι, η δόξα.»
Στον πολυχώρο « Αγγέλων Βήμα» βλέπουμε να ξαναζωντανεύει η θρυλική ρεμπέτισσα με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Ρήγου. Όπως εξομολογήθηκαν στο περιοδικό « Hello» η ηθοποιός και ο σκηνοθέτης, ο μονόλογος αυτός αποτέλεσε αφορμή για να ψάξουν καλύτερα μέσα τους, να βγάλουν τα προσωπικά τους βιώματα στην παράσταση.
Πηγή : Hello

Keywords
Τυχαία Θέματα