Α. Τόστικας: Είναι αστεία όσα έγραψε ο Δανίκας για τον Αγγελόπουλο

11:55 29/1/2012 - Πηγή: EnterTV

Όλοι θυμόμαστε τη θύελλα αντιδράσεων πoυ ξέσπασε μετά τα όσα έγραψε ο Δημήτρης Δανίκας, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Εν ολίγοις , έγραψε μια κριτική και εστίασε στην ανθρώπινη πλευρά του σκηνοθέτη « και στα ελαττώματα» που είχε όπως τα χαρακτήρισε, υποστηρίζοντας ότι ήταν τσιγκούνης, αλαζόνας και μίζερος. Αυτό είχε σαν αφορμή να

τον επικρίνουν και για τα μειωτικά σχόλια που έκανε για την προσωπικότητα του σκηνοθέτη αλλά και για τη χρονική στιγμή που επέλεξε να το κάνει. Την άποψη του Δημήτρη Δανίκα, κλήθηκε να σχολιάσει ο Αποστόλης Τότσικας ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή « Πρωινό μου» την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.
Ο Γιώργος Λιάγκας τον ρώτησε τι έχει να πει για όσα έγραψε ο κύριος Δανίκας και ο Αποστόλης απάντησε :
« Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Μιλάμε για ένα σκηνοθέτη ο οποίος έκανε ταινίες που σέβονται οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες ανά τον κόσμο,  ακόμα και οι μεγάλοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί του Χόλιγουντ αναγνωρίζουν την τεράστια αξία του και μελετούν τις ταινίες και την ιδιαίτερη σκηνοθετική του ματιά, έκανε την Ελλάδα γνωστή σε όλο τον κόσμο με το έργο του και « he did it his way…» , είχε ένα δικό του μοναδικό τρόπο να αφηγείται μια ιστορία. Δεν με ενδιαφέρει πως ήταν σαν άνθρωπος , μπορεί να ήταν όπως τον περιγράφει μπορεί και να μην ήταν. Εμένα πάντως, μου είχε δώσει τελείως άλλη εντύπωση … είναι αστεία αυτά που έγραψε ο κύριος Δανίκας , εγώ θλίβομαι και ανησυχώ που φεύγουν αυτά τα «τεράστια» πρόσωπα γιατί αισθάνομαι ότι όταν φεύγουν από τη ζωή τέτοιοι άνθρωποι που μπορούν να μας καθοδηγήσουν και να μας στηρίξουν, φεύγουν και οι αντιστάσεις. Αυτό που με είχε συγκινήσει όταν είχα πάει σπίτι του ήταν πόσο ήρεμος άνθρωπος ήταν και η διάθεση που είχε για να δημιουργήσει, η έντονη ανησυχία να περάσει τις σκέψεις του σε μια ταινία, τον «έτρωγε» θυμάμαι να κάνει μια ταινία.»

Keywords
Τυχαία Θέματα