To Kantar WorldPanel δείχνει την κυριαρχία του Android
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Kantar, το Android συνεχίζει να αποτελεί τον κυρίαρχο σε αγορές όπως η Ευρώπη, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Πιο αναλυτικά, στις πέντε κορυφαίες αγορές της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία και Ισπανία), το Android εμφανίζει άνοδο 1,7% ελέγχοντας το 72,4% της συνολικής αγοράς.
Άνοδο εμφάνισε και το λειτουργικό της Microsoft, αφού κέρδισε 1,6% και κέρδισε μερίδιο αγοράς της τάξης του 8,4%. Η Apple με το λειτουργικό σύστημα iOS εμφάνισε ελαφρά βελτίωση κατέχοντας πλέον το 17,5% της ευρωπαϊκής αγοράς. Στην αμερικανική αγορά, η Google με το Android σκαρφάλωσε 7,3 μονάδες επιτυγχάνοντας μερίδιο 59,1%. Αντίθετα, η Apple απώλεσε 6,8 μονάδες, κατέχοντας πλέον το 34,6% της αμερικανικής αγοράς. Ελαφρά μείωση γνώρισε και η Microsoft με το Windows Phone το οποίο απώλεσε 0,9 μονάδες κατέχοντας μερίδιο 4,7%. Αναπάντεχη ήταν η ελαφρά βελτίωση για την BlackBerry η οποία της επέτρεψε να αποκτήσει μερίδιο αγοράς 1%.
Αντίθετα, στην «αχανή» κινεζική αγορά η BlackBerry εξαφανίζεται ολοκληρωτικά, ενώ την ίδια στιγμή το Android επιτυγχάνει τη μεγαλύτερη άνοδό του και συγχρόνως το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, το λειτουργικό της Google κέρδισε 7,9 μονάδες, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, κατέχοντας μερίδιο αγοράς 79,8%. Στην Κίνα το Windows Phone πέφτει οριακά στο 1,4%.
Στην Ιαπωνία η κατάσταση παραμένει ριζικά διαφοροποιημένη αφού την πρωτιά κατέχει η Apple με μερίδιο αγοράς 55,4%, αυξημένο κατά 5,6 μονάδες σε σχέση με πέρυσι. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Android της Google με μερίδιο αγοράς στο 43,6%, μειωμένο κατά 0,8 μονάδες.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
- Watch Dogs Review
- Όλες οι βαθμολογίες από τα Review του Watch Dogs
- To iPhone 6 και τα επόμενα iPad θα έχουν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων
- Η LG αναβαθμίζει τα L9 II και G Pro Lite στην έκδοση KitKat
- Σύντομα περισσότερες πληροφορίες για το νέο Hitman
- Η έξυπνη μπάλα της Adidas
- To Coursera στο Android
- Πως αντιδρούν τα σημερινά παιδιά βλέποντας έναν υπολογιστή του 1970; (Vid)
- Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του LG G3
- Απογοητευτική καθυστέρηση για το The Order: 1886
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AllAboutAndroid
- Τελευταία Νέα AllAboutAndroid
- To Kantar WorldPanel δείχνει την κυριαρχία του Android
- To Coursera στο Android
- Στους δορυφόρους επενδύει η Google
- Έλεγχος της υγείας με το Android σας
- Το επάνω κουμπί
- Everclip: Σώστε το πρόχειρό σας
- Google Project Tango
- Samsung Galaxy tablet από τη Forthnet
- Μία νέα Android TV από την Hisense
- Άνεση στο κράτημα για το LG G3
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Τεχνολογία
- Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του LG G3
- To iPhone 6 και τα επόμενα iPad θα έχουν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων
- Απογοητευτική καθυστέρηση για το The Order: 1886
- Η LG αναβαθμίζει τα L9 II και G Pro Lite στην έκδοση KitKat
- Πως θα ήταν το Grand Theft Auto V,αν κυκλοφορούσε πριν από 25 χρόνια; (Vid)
- Instafame: Το ντοκιμαντέρ για την εμμονή των εφήβων με τα social media! (Vid)
- Πως αντιδρούν τα σημερινά παιδιά βλέποντας έναν υπολογιστή του 1970; (Vid)
- Samsung, πατεντάρει κυκλικό smartwatch που ελέγχεται μέσω κινήσεων
- The Order: 1886: Καθυστερεί η κυκλοφορία του
- H Nokia ετοιμάζει smartphone με Dual OS;