Θα δούμε Android θερμοστάτες στο μέλλον;

Η είδηση της εξαγοράς της Nest, κατασκευάστριας του ομώνυμου έξυπνου θερμοστάτη, από την Google έναντι ποσού 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων δείχνουν το ενδιαφέρον που έχει o κολοσσός του Διαδικτύου να μπει στον τομέα της ανάπτυξης ενός ευφυούς δικτύου ηλεκτροδότησης.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Βάσει αυτής, η Nest θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με την ίδια επωνυμία και υπό τα ίδια στελέχη. «Η Google θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε πλήρως

το όραμά μας για ένα ενσυνείδητο σπίτι και θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε τον κόσμο ταχύτερα απ’ όσο θα μπορούσαμε από μόνοι μας», εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Nest Τόνι Φάντελ, πρώην στέλεχος της Apple και επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε το iPod και το iPhone.

Ο θερμοστάτης, που η μορφή του παραπέμπει αμέσως στα μινιμαλιστικής αισθητικής προϊόντα της Apple, λειτουργεί με άξονα μια ψηφιακή οθόνη και έναν τροχό στα πρότυπα του iPod, ο οποίος αυξομειώνει τη θερμοκρασία. Συνδέεται σε ασύρματο δίκτυο και επιτρέπει στο χρήστη του να το ρυθμίσει online ή μέσω μιας εφαρμογής για iPhone ή συσκευή Android.

Keywords
Τυχαία Θέματα