Τα έσοδα του κλάδου κινητής της Samsung

Το Τμήμα IT & Mobile Communications (IM) της Samsung – που αποτελείται από τα τμήματα Mobile Communications και Networks – σημείωσε λειτουργικά κέρδη 5,47 τρισεκατομμύρια won με κέρδη 33,89 τρισεκατομμύρια won για το τρίμηνο Δεκεμβρίου. Σε σχέση με τα συνολικά έσοδα του Τμήματος, ο κλάδος φορητών συσκευών σημείωσε 32,17 τρισεκατομμύρια won.

Τα έσοδα του κλάδου φορητών συσκευών παρουσίασαν μικρή μείωση σε σχέση με

το προηγούμενο τρίμηνο λόγω των αυξημένων επενδύσεων προώθησης και μίας εφάπαξ δαπάνης. Παράλληλα, οι παραδόσεις tablets αυξήθηκαν σημαντικά λόγω των υψηλών πωλήσεων των GALAXY Tab 3 και GALAXY Note 10.1 (2014 Edition) που κυκλοφόρησαν στο τέλος του τρίτου τριμήνου.

Το 2014 η Samsung θα επικεντρωθεί στην επέκταση του χαρτοφυλακίου της σε smartphones τόσο ανά γεωγραφική περιοχή, όσο και σε φάσμα τιμών, αλλά και στην ανταπόκριση στην αυξημένη ζήτηση για LTE σε Ευρώπη και Κίνα. Παράλληλα, οι παραδόσεις σε smartphones αναμένεται να αντιπροσωπεύσουν το 70% των συνολικών παραδόσεων κινητών τηλεφώνων.

Για τα tablets, η αγορά αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από 20% σε σχέση με πέρσι και η Samsung έχει ως σκοπό να διατηρήσει τις αυξημένες πωλήσεις μέσω συσκευών με μεγαλύτερες οθόνες και καινοτομίες που διευκολύνουν τον χρήστη.

Η Samsung θα διασφαλίσει την κερδοφορία, αναζητώντας την καινοτομία στα κανάλια λιανικής, όπως για παράδειγμα με νέα «Experience Shops», επιδιώκοντας μεγαλύτερη αποδοτικότητα από πλευράς κόστους και καλλιεργώντας τις B2B πωλήσεις μέσω του KNOX.

Keywords
Τυχαία Θέματα