Μικρή μείωση του Android στις ΗΠΑ

Η εταιρεία ψηφιακών μετρήσεων και αναλύσεων comScore ανακοίνωσε την τελευταία της αναφορά σχετικά με την αγορά smartphones των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με αυτή, το Google Android παραμένει το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα με το iOS της Apple

να ακολουθεί.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της comScore, το Android κατέχει μερίδιο αγοράς 51,6% της αγοράς smartphones τον Αύγουστο του 2013, μειωμένο κατά 0,8% σε σχέση με την αναφορά του περασμένου Μαϊου. Οι «απώλειες» του Android ήταν κέρδη για το λειτουργικό της Apple που εμφάνισε μια άνοδο της τάξης του 1,5%, φτάνοντας το μερίδιό της στο 40,7%.

BlackBerry, Microsoft και Symbian συμπληρώνουν τη συνολική εικόνα, με ποσοστά 4%, 3,2% και 0,3% αντίστοιχα. Η RIM (BlackBerry) παρουσίασε πτώση του μεριδίου της κατά 0,8%, ενώ η Microsoft παρουσίασε μια οριακή άνοδο της τάξης του 0,2%. Το λειτουργικό Symbian αργά αλλά σταθερά εκτοπίζεται από την αμερικανική αγορά εμφανίζοντας νέα μείωση 0,1% το τελευταίο τρίμηνο.

Σε ότι αφορά τους κατασκευαστές smartphones, στην κορυφή βρίσκεται η Apple με μερίδιο αγοράς 40,7% τον Αύγουστο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 1,5% λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα του νέου iPhone. Ακολουθεί η Samsung με μερίδιο αγοράς 24,3%, με άνοδο 1,3% σε σχέση με τα στοιχεία του Μαϊου. Στην τρίτη θέση συναντάμε την HTC με μερίδιο 7,4% (μειωμένο κατά 1,3%) και ακολουθούν Motorola και LG Electronics με μερίδια αγοράς 6,9% και 6,7% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα