Η LG παρουσιάζει το G3

Η LG Electronics παρουσίασε στη διεθνή αγορά το πολυαναμενόμενο LG G3, ένα smartphone που έρχεται να διαδεχτεί το ήδη επιτυχημένο G2. Με ταυτόχρονες παρουσιάσεις σε έξι μητροπόλεις — Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Σεούλ, Σιγκαπούρη και Κωνσταντινούπολη — το LG G3 έχει στόχο να επαναπροσδιορίσει την έννοια ενός global smartphone, που απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Το

νέο LG G3 είναι αποτέλεσμα της διαρκούς έρευνας αναγκών των καταναλωτών, βασισμένης στη φιλοσοφία της LG για ανάπτυξη προϊόντων εμπνευσμένων από τον άνθρωπο, ενώ είναι σχεδιασμένο με βάση την προσέγγιση “Simple is the New Smart”. Το LG G3 ενσωματώνει τα πλέον προηγμένα χαρακτηριστικά που έχει να επιδείξει η σύγχρονη τεχνολογία, προσφέροντας ταυτόχρονα στον χρήστη την καλύτερη εμπειρία χρήσης από οποιοδήποτε προηγούμενο smartphone της LG.

«Σε μια αγορά που εξελίσσεται ταχύτατα, όπως η αγορά των smartphones, η πιο έξυπνη καινοτομία είναι αυτή που εξισορροπεί αρμονικά την προηγμένη τεχνολογία με μια πιο απλουστευμένη εμπειρία χρήσης», δήλωσε ο Δρ. Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην LG Electronics Mobile Communications Company. «Το LG G3 είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας να μετατρέψουμε αυτήν την ιδέα σε πραγματικό προϊόν. Και είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα».

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου LG G3 περιλαμβάνουν:
- Οθόνη 5.5 ιντσών, τεχνολογίας Quad HD 538ppi, με ανάλυση τέσσερις φορές μεγαλύτερη του HD και σχεδόν δύο φορές υψηλότερη από την ανάλυση μιας οθόνης Full HD
- Κάμερα 13MP, τεχνολογία OIS+ (Optical Image Stabilizer Plus) με την επαναστατική λειτουργία Laser Auto Focus, η οποία εξασφαλίζει ταχύτατη εστίαση σε πολύ λιγότερο χρόνο από μια συμβατική κάμερα κινητού
- Κάλυμμα με όμορφο μεταλλικό φινίρισμα, που είναι ταυτόχρονα ελαφρύ και επεξεργασμένο ειδικά ώστε να παρέχει προστασία από δαχτυλιές
- Σχήμα Floating Arc που προσφέρει εξαιρετικά άνετο κράτημα με το ένα χέρι, ενσωματώνοντας την προηγμένη σχεδιαστική κληρονομιά του Rear Key
- Επανασχεδιασμένο περιβάλλον γραφικών (GUI), σύμφωνα με τη φιλοσοφία “Simple is the New Smart” του νέου G3

Η πιο ρεαλιστική εμπειρία θέασης
Η εκπληκτική οθόνη Quad HD του G3 είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας και καινοτομίας στις τεχνολογίες οθόνης και έρχεται να επιβεβαιώσει την ηγετική θέση της LG στο χώρο. Με πυκνότητα pixel στα 538ppi, η οθόνη Quad HD του G3 θέτει νέα πρότυπα για τις οθόνες των smartphone, προσφέροντας εικόνες ασύγκριτης ευκρίνειας και καθαρότητας. Με μέγεθος οθόνης 5.5’’, το ποσοστό της οθόνης του G3 φτάνει στο εντυπωσιακό 76.4%, διατηρώντας όμως στο χρήστη την αίσθηση ότι κρατά μια συσκευή μικρότερων διαστάσεων, εξαιτίας του εξαιρετικά λεπτού πλαισίου (bezel).

Η οθόνη υψηλής ανάλυσης του G3 προέτρεψε τους μηχανικούς της LG να χρησιμοποιήσουν μια πηγή ενέργειας εξίσου προηγμένη. Η LG έχει εφοδιάσει το G3 με μια αποσπώμενη μπαταρία 3.000mAh, αλλά και με μια σειρά από νέες τεχνολογίες βελτιστοποίησης για μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Αντικαθιστώντας το μεταλλικό στοιχείο της καθόδου με γραφίτη, οι μηχανικοί της LG μπόρεσαν να διευρύνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Έτσι, το G3 μπορεί να διατηρεί αμείωτη την απόδοση της εκπληκτικής Quad HD οθόνης χωρίς να μένει από ενέργεια στο μέσο της ημέρας.

Κορυφαίες φωτογραφικές ικανότητες
Η προηγμένη κάμερα 13MP OIS+ του G3 έχει σχεδιαστεί για εύκολες και ταχύτατες λήψεις, ώστε να μπορείτε να κρατάτε για πάντα μια σημαντική στιγμή που μπορεί να προκύψει ακόμη και όταν δεν το περιμένετε. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία Laser Auto Focus που διαθέτει, την πρώτη του είδους που βρίσκει εφαρμογή σε smartphone, το G3 μπορεί να φωτογραφίζει καθαρές λήψεις ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς μια δέσμη λέιζερ μετρά με ακρίβεια την απόσταση ανάμεσα στην κάμερα και το αντικείμενο της λήψης. Ξεχάστε τη θολή φωτογραφία του πρώτου γκολ που έβαλε ο γιος σας ή τις χαμένες στιγμές που δεν προλάβατε να κρατήσετε επειδή η κάμερα δεν εστίασε αρκετά γρήγορα ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά του πάρκου. Σε συνδυασμό με την αναγνωρισμένη και δημοφιλή τεχνολογία OIS+ που ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στο G Pro 2, το G3 είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς φίλους της φωτογραφίας.

Η LG απλοποίησε ακόμη περισσότερο και τη διαδικασία λήψης φωτογραφιών. Τώρα δεν χρειάζεται να εστιάζετε πρώτα στο αντικείμενο που σας ενδιαφέρει (σε preview mode) και μετά να πατάτε το πλήκτρο του φακού. Με το G3, πατώντας πάνω στην εικόνα για να εστιάσετε στο είδωλο, απελευθερώνεται ταυτόχρονα και το κλείστρο, ολοκληρώνοντας τη λήψη. Επιπλέον, η μπροστινή κάμερα των 2.1MP ενσωματώνει μια σειρά βελτιώσεων, όπως αυξημένες διαστάσεις του αισθητήρα και πιο μεγάλο διάφραγμα, για περισσότερο φως και ακόμα πιο καθαρές λήψεις selfies. Παράλληλα, το κλασικό timed selfie mode έχει εμπλουτιστεί με τη μοναδική λειτουργία ελέγχου μέσω μιας απλής χειρονομίας (gesture control): μόλις είστε έτοιμοι για τη φωτογραφία, απλώς κάνετε το χέρι σας γροθιά. Το G3 θα αναγνωρίσει τη χειρονομία και θα αρχίσει αυτόματα μια αντίστροφη μέτρηση 3 δευτερολέπτων μέχρι τη λήψη. Πιο απλό δεν γίνεται.

Για τη λήψη video, το G3 προσφέρει κορυφαία ποιότητα ήχου, καθώς τα ενσωματωμένα μικρόφωνα μετρούν το θόρυβο του περιβάλλοντος και προσαρμόζουν τη λήψη ώστε να εξασφαλίζεται καθαρός ήχος και βέλτιστη ένταση, ενώ το ενσωματωμένο ηχείο του 1W και η τεχνολογία Boost AMP, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική ή video με πλούσιο ήχο και καθαρούς τόνους.

Απλές και Ισορροπημένες σχεδιαστικές γραμμές
Ο σχεδιασμός Floating Arc Design του G3, με το εργονομικό και λεπτό τοξοειδές προφίλ, εγγυάται εξαιρετικά άνετο κράτημα και χειρισμό με το ένα χέρι. Το Έξυπνο Πίσω Πλήκτρο, εμβληματικό στοιχείο του καινοτομικού σχεδιασμού των κορυφαίων LG smartphones, διατηρείται και στο G3, ενώ ανανεώθηκαν τα πλήκτρα ήχου και λειτουργίας (power button). Τα premium υλικά κατασκευής και το συνολικό φινίρισμα συσκευής της δίνουν ιδιαίτερο στυλ, ενώ η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της LG οδήγησε σε ακόμη καλύτερη διάταξη των λειτουργιών που ελέγχονται από την πίσω πλευρά της συσκευής. Το νέο G3 διαθέτει κάλυμμα με μεταλλικό, ματ φινίρισμα, ανθεκτικό στις δαχτυλιές, για να διατηρεί καθαρή την επιφάνειά του, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε πέντε έντονα χρώματα – Metallic Black, Silk White (λευκό), Shine Gold (χρυσαφί), Moon Violet (μωβ) και Burgundy Red.

Οι απλές σχεδιαστικές γραμμές εξωτερικά συμπληρώνονται από το minimal UX της LG με τα επίπεδα γραφικά. Το κυκλικό θέμα των γραφικών λειτουργιών του νέου UI προέρχεται από το σχήμα και τη φιλοσοφία του λογότυπου της LG και αντανακλά το μοναδικό στυλ και την ταυτότητα της εταιρείας.

Πιο απλό UX για πιο απολαυστική εμπειρία χρήσης
Εκτός από τις προηγμένες core τεχνολογίες, η LG προσφέρει στους χρήστες του G3 ένα νέο UX, το οποίο διαφοροποιεί εντελώς την εμπειρία χρήσης του G3 από την αντίστοιχη οποιουδήποτε παλαιότερου LG smartphone και οδηγεί την φιλοσοφία Learning from You της LG σε νέο επίπεδο. Μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου UX είναι:

Smart Keyboard: Ευέλικτη τεχνολογία που «εκπαιδεύεται» ενώ πληκτρολογείτε, ώστε να γράφετε γρηγορότερα και να κάνετε λιγότερα λάθη. Το «έξυπνο» πληκτρολόγιο του LG G3 μειώνει τα λάθη πληκτρολόγησης μέχρι και 75%, καταγράφοντας και αναλύοντας τον τρόπο γραφής του χρήστη, ώστε να «αναγνωρίζει» αυτόματα τη λέξη που σκοπεύει να πληκτρολογήσει. Επίσης, το ύψος του πληκτρολογίου μπορεί να ρυθμίζεται, ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα στις διαστάσεις των χεριών του χρήστη και στην ακριβή θέση κάθε αντίχειρα. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να προγραμματίσει μεμονωμένα πλήκτρα ώστε να αντιστοιχούν σε σύμβολα που χρησιμοποιεί συχνά για να γράφει ακόμη πιο γρήγορα.
Smart Notice: Σαν μία προσωπική βοηθός, το Smart Notice παρέχει διάφορες προτάσεις με βάση τη συμπεριφορά του χρήστη, τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου και τη γεωγραφική θέση, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες την στιγμή που χρειάζεται. Το Smart Notice μπορεί να σας θυμίσει ένα τηλεφώνημα στο οποίο δεν απαντήσατε νωρίτερα και σας ρωτά εάν θέλετε να καλέσει το συγκεκριμένο αριθμό. Αν έχετε μεγάλο αριθμό αρχείων και εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείτε, το Smart Notice σας ρωτά εάν θέλετε να τα διαγράψει. Αυτό που κάνει το Smart Notice να διαφέρει σημαντικά από άλλες βοηθητικές εφαρμογές είναι η δυνατότητα να μιλάει κανονικά. Για παράδειγμα, αντί να προβάλλει απλώς τη θερμοκρασία και την πρόβλεψη του καιρού, το Smart Notice θα σας προτείνει: «Ίσως χρειάζεται να πάρετε την ομπρέλα σας σήμερα, αφού το βράδυ θα βρέξει».
Smart Security: Κατανοώντας πόσο σημαντική είναι η αποτελεσματική προστασία των δεδομένων του τηλεφώνου σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή σε περίπτωση που η συσκευή χρησιμοποιείται και από άλλους, το G3 προσφέρει μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες προστασίας, όπως:

Το Knock Code δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ξεκλειδώνει τη συσκευή knock*άροντας, δηλαδή χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από 2 έως 8 κτυπήματα στην οθόνη. Συνδυάζοντας ασφάλεια και άνεση, ο χρήστης μπορεί να φτιάξει τον δικό του συνδυασμό και να τον χρησιμοποιήσει σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης. Με το G3, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν είτε το KnockON για να ενεργοποιήσουν την οθόνη προκειμένου να ελέγξουν την ώρα, είτε να εισέρχονται κατευθείαν στην αρχική οθόνη εισάγοντας το Knock CodeTM.

Το Content Lock προστατεύει τα προσωπικά αρχεία κρατώντας τα κρυφά από άλλους που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή σας περιστασιακά. Επιπλέον, όταν το G3 είναι συνδεδεμένο με PC, η λειτουργία Content Lock δεν επιτρέπει την προεπισκόπηση (preview) των αρχείων, ώστε τα δεδομένα σας να παραμένουν ασφαλή. Τα κλειδωμένα αρχεία μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένα είτε στην εσωτερική μνήμη του G3, είτε στην κάρτα microSD.

Το Kill Switch δίνει στον κάτοχο του G3 τη δυνατότητα να απενεργοποιεί τη συσκευή από απόσταση σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής, καθώς και να διαγράφει προσωπικές πληροφορίες και αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στη συσκευή. Το Kill Switch περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και λειτουργίες antivirus scanning, remote wipe και lock.

Η LG διαθέτει επίσης μια σειρά νέα premium αξεσουάρ, ειδικά σχεδιασμένα για το LG G3:
Θήκη QuickCircle: Διαθέσιμη σε πέντε χρώματα, η θήκη QuickCircleTM επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε πιο συχνά, όπως τις φωνητικές κλήσεις, τα σύντομα μηνύματα, τη μουσική και την κάμερα, μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο παράθυρο QuickCircle και χωρίς να απαιτείται άνοιγμα του καλύμματος. Εκτός από τη θήκη QuickCircleTM, η LG θα προσφέρει και μια σειρά θήκες Slim Guard και premium Slim Hard για να προστατεύετε το νέο σας G3 με τον πιο κομψό τρόπο.
LG Tone Infinim (HBS-900): Σχεδιασμένα σε συνεργασία με τη Harman/Kardon, τα νέα Bluetooth stereo ακουστικά διαθέτουν μοναδικό στυλ και ήχο υψηλής ποιότητας. Εκτός από τεχνολογία αναδιπλούμενης διαχείρισης του καλωδίου και έξυπνα πλήκτρα επιλογής jog buttons, τα ακουστικά Tone Infinim διαθέτουν και τη λειτουργία Name AlertTM, ώστε να μπορείτε να ακούτε το όνομα αυτού που σας καλεί, πριν απαντήσετε.
Ασύρματος φορτιστής: Πτυσσόμενος και με μικρές διαστάσεις, ο ασύρματος φορτιστής LG Wireless Charger είναι ιδανικός για όσους θέλουν ένα φορτιστή που πάει παντού. Συμβατός με την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης της Qi, ο Wireless Charger της LG φροντίζει να έχετε πάντα φορτισμένο το κινητό σας με τον πιο βολικό τρόπο.

Η διάθεση του LG G3 θα ξεκινήσει στις 28 Μαΐου στην αγορά της Νότιας Κορέας, και σταδιακά θα επεκταθεί σε περισσότερους από 170 παρόχους κινητής σε ολόκληρο τον κόσμο. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαθεσιμότητά του θα ανακοινώνονται ξεχωριστά ανά χώρα.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:
Chipset: Qualcomm Snapdragon™ 801 (έως 2.5GHz Quad-Core)
Οθόνη: 5.5 ιντσών, τεχνολογίας Quad HD IPS (2560 x 1440, 538ppi)
Μνήμη: 16/32MB eMMC ROM / 2/3GB DDR3 RAM / microSD slot (128GB max)
Κάμερα: Πίσω 13.0MP με OIS+ και Laser Auto Focus / Εμπρός 2.1MP
Μπαταρία: 3.000mAh (αποσπώμενη)
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.2 KitKat
Διαστάσεις: 146.3 x 74.6 x 8.9 χιλιοστά
Βάρος: 149 γρ.
Δίκτυα: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC,
SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0
Χρώματα: Μαύρο μεταλλικό, λευκό (Silk White), χρυσαφί (Shine Gold), μωβ (Moon Violet), κόκκινο (Burgundy Red)
Άλλα: Smart Keyboard, Smart Notice, Knock CodeTM , Guest Mode, κλπ.

Keywords
lg electronics, νέα, global, smartphones, mobile, quad, full, optical, image, laser, auto, focus, γκολ, pro, φως, video, amp, design, power, button, στυλ, ματ, black, white, moon, μωβ, red, smart, keyboard, συγκεκριμένο, προβάλλει, καιρος, security, μνήμη, switch, wipe, wireless, μαΐου, ips, ddr3, ram, slot, android, lte, mbps, usb, τελος του κοσμου, θηκη κινητου, ηχειο bluetooth, μνήμη, αξεσουαρ, εικονες, ηχος, θεμα, κωνσταντινουπολη, λονδινο, μουσικη, μωβ, οθονες, τα νεα, υψος, φωτογραφια, φως, χρωματα, ωρα, lte, mbps, nfc, ram, smart, αγορα, ακουστικα, βραδυ, γκολ, γινεται, γροθια, δυνατοτητα, ενεργεια, εννοια, εξι, ερχεται, εστιαση, εφαρμογες, τεχνολογια, εξυπνο, ζωης, ιδεα, ηχειο, θηκες, θηκη, εικονα, ηχο, κινητο, λαθη, λειζερ, λειτουργια, λεπτομερειες, ληψεις, ληψη, μαυρο, μαΐου, ματ, μεμονωμενα, μηνυματα, μπορειτε, νεα υορκη, προβάλλει, παντα, οθονη, ομπρελα, ονομα, παιδια, περιβαλλον, πηγη, ποιοτητα, πληκτρολογιο, ρωτα, σεουλ, συγκεκριμένο, συντομα, σειρα, συμβολα, σιγκαπουρη, στυλ, ταυτοτητα, φτανει, φορα, χερι, amp, auto, ασφαλεια, black, mobile, white, security, ddr3, design, εφαρμογη, εξυπνα, focus, full, global, χωρα, ιδιαιτερο, image, ips, switch, keyboard, κρυφα, laser, λευκο, moon, πληροφοριες, quad, red, pro, slot, smartphones, usb, θερμοκρασια, υλικα, βοηθος, wireless, wipe, lg electronics
Τυχαία Θέματα